Take a fresh look at your lifestyle.

ROMÂNIA PE LOCUL AL III-LEA ÎN EUROPA LA ACCIDENTE VASCULARE CEREBRALE

Accidentele vasculare produc modificări psihologice, emoționale sau comportamentale. Cei care au supraviețuit unor astfel de evenimente își aduc aminte de evenimente din trecut, vorbesc limbi străine sau alții uită să vorbească în limba maternă.

Accidentul cerebral vascular nu este o boală a bătrâneții. El poate să se producă și la vârsta de 20 de ani. În lume, trei milioane de persoane suferă accidente vasculare într-un an.

Accidentul vascular se produce atunci când un vas de sânge de la nivelul creierului se înfundă și produce infarctul cerebral sau accidentul vascular ischemic.

În anul 2014, România ocupa locul al treilea în Europa la accidente vasculare cerebrale, după Bulgaria și Macedonia. Persoanele care au suferit un accident cerebral vascular au un risc crescut de a-l repeta. Îngrijorător este faptul că incidența atacurilor cerebrale vasculare a crescut la persoanele sub 30 de ani.

La nivel mondial, 10% din populație moare din această cauză. Statisticile arată că din cei 65000 de români care fac un atac vascular cerebral într-un an, 178/cazuri într-o zi, o treime rămân cu diverse grade de dizabilitate, iar o treime mor după un an de zile.

Loading...

Printre cauzele care duc la astfel de accidente se numără diabetul, obezitatea, stresul, colesterolul, hipertensiunea. Simptomele unui eventual accident cerebral vascular sunt incapacitatea de a vorbi, paralizia facială, afectarea vederii și a gustului, pierderea cunoștinței.

Să supraviețuiești unui atac vascular cerebral este ca și cum te-ai naște a doua oară. Totuși, un profesor chinez a făcut senzație cu o măsură simplă pe care o aplică în cazul accidentelor vasculare cerebrale și care a dat rezultate spectaculoase.

rp_creier.jpg

El folosește un ac, cu ajutorul căruia înțeapă fiecare deget al mâinilor. Dacă sângele nu începe să picure, trebuie strânse puternic degetele.
Dacă victima și-a schimbat forma gurii, trebuie masate urechile și înțepați fiecare lob al urechii de două ori.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și