Mistere din Romania

ROMÂNIA MEGALITICĂ, ISTORIA INTERZISĂ

La 20 de metri sub Peștera Muierii a fost descoperită o adâncitură cu o lungime de 30 de metri și o lățime de 15 metri. În mijlocul acestei adâncituri a fost descoperită o stalagmită care s-a dezvoltat atipic.

De regulă, stalagmitele se dezvoltă pe verticală, de jos în sus. În cazul de față, stalagmita s-a dezvoltat pe orizontală. Alături de stalagmită, s-au descoperit urmele unui altar și bijuterii din aur și bronz.

Legenda spune că, femeile sterile erau aduse de soți în peșteră, unde făceau rugăciuni și aduceau ofrande. Despre România megalitică s-a scris mult. S-a scris despre vechile culturi, despre o istorie interzisă care nu este recunoscută de istorici.
Peștera Polovragi este un alt loc plin de istorie și mister. Peștera a fost loc de refugiu pentru daci, vraci și călugări, fiecare marcând șederea într-un anumit mod.

Unul dintre călugări a realizat un desen care simbolizează moartea. Tehnica este una inedită. S-a utilizat negrul de fum.
Despre peșteră se spune că este locul unde se retrăgea Zamolxis și se transforma din bătrân în tânăr. Tronul lui Zamolxis este o piatră încărcată cu multă energie. Cei care au atins piatra susțin că au avut un sentiment straniu.

Peștera a fost locul unde vracii se retrăgeau și prelucrau o plantă numită povragă care biruia multe boli. Peștera are o lungime de 10 kilometri, însă publicul are acces numai la 800 de metri. Se mai spune că, aurul dacilor ar fi ascuns în această peșteră.

Localnicii susțin că în interiorul peșterii se produc fenomene inexplicabile. Ciobanii care și-au adăpostit oile în interiorul peșterii s-au trezit fără nici un animal.

loading...

Persoanele care s-au adăpostit în peșteră au avut probleme legate de sănătatea lor mentală. Coridoarele peșterii sunt luminate de misterioase lumini care apar din pereți. Când cineva se apropie de ele, dispar. Peștera are multe pasaje secrete, nedescoperite.
Se spune că Zamolxis ajungea prin peșteră la Sarmisegetusa. Speologii au descoperit în interiorul peșterii urme de picioare încălțate, vechi de 2000 de ani.

Temperatura în interiorul peșterii este una constantă, nouă grade, indiferent de anotimp, fenomen care nu a putut fi explicat de cercetători.

O altă peșteră care își păstrează misterul este peștera de la Limanu, Mangalia. Nu a putut fi niciodată explorată în întregime, dat fiind labirintul întortocheat care o formează.

ROM%C3%82NIA MEGALITIC%C4%82 - ROMÂNIA MEGALITICĂ, ISTORIA INTERZISĂ

Localnicii consideră peștera ca fiind o poartă către lumea de dincolo de moarte. Peștera are o lungime de 4 kilometri și sute de galerii care șerpuiesc sub sat. Localnicii din Limanu aud zgomote surde care vin din străfundul pământului. Legenda devine uneori realitate.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top