The news is by your side.

România de pe Marte

0

Sonda spațială Mars Global Surveyor (MGS) a fost lansată în spațiu în ziua de 7 noiembrie 1996 cu destinația Marte. După o călătorie de aproape un an, sonda a intrat pe orbita lui Marte, unde și-a început misiunea de a capta și transmite către Terra cât mai multe informații cu putință.

De-a lungul timpului, MGS a transmis peste 135.000 de fotografii cu Plante Roșie. Cele mai multe dintre ele prezintă o planetă stearpă, lipsită de cea mai mică urmă de viață. Cu toate acestea, există o serie de fotografii care au ridicat numeroase întrebări despre structurile existente pe planeta vecină Terrei.

Un relief bizar, de aproximativ 150 de metri diametru, situat în regiunea Cydonia, ne aduce aminte de harta țării noastre văzute din spațiu. Imaginea este de-a dreptul intrigantă pentru că, după cum se poate observa, indică perfect conturul României.

Mai mult de atât,România de pe Marte” este situată lângă triunghiul care îmbină trei elemente bizare: piramida mică cu 5 laturi, piramida mare cu 5 laturi și sfinxul de pe Marte.

romania-de-pe-marte România de pe Marte

Sfinxul, sau aşa-zisa faţă de pe Marte, şi piramidele cu 5 lături situate în regiunea Cydonia par să formeze un triunghi echilateral între ele. Regiunea Cydonia pe Marte este la 40,75 grade latitudine nord şi 350,54 longitudine est unde e situată şi harta României pe Marte.

marte_cydonia România de pe Marte

Faţa de pe Marte are lungime de vreo 1600 metri şi înălțime de vreo 460 metri. Imaginea a fost transmisă de sonda MGS care a încetat să transmită în 2006 după aproape 10 ani de activitate dar este în continuare în orbită în jurul planetei Marte unde va rămâne pentru totdeauna.

Oare să fie vorba despre simple coincidențe sau pe Marte există anumite structuri construite cu sute de mii de ani în urmă, atunci când planeta putea să susțină viata? Imaginea hărții României pe Marte există cu adevărat sau este o simplă iluzie?

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și