ROMÂNIA, BLACK SITES PE LISTA CIA

Dacă războiul rece a dat naștere unei isterii mondiale, nicăieri delirul nu a luat asemenea proporții precum în Florida, la începutul anilor 60. Comploturile clandestine cu scopul înlăturării lui Fidel Castro s-au înmulțit și toate au fost un eșec.

Au fost încercări suprarealiste de a-l asasina pe Castro. În cadrul CIA au existat opt tentative de a-l asasina pe Castro și alte câteva asasinate plănuite împotriva altor șefi de stat.

S-a mers până acolo încât, CIA a stropit cutiile cu trabucurile lui Castro cu o substanță otrăvitoare. O altă tentativă a presupus stropirea cu acid a postului de radio cubanez, loc unde Castro își ținea discursurile. Mafia americană s-a implicat și ea, punând recompensă de un milion de dolari pe capul lui Castro. Mafia a ajutat pe americani și în timpul celui de al Doilea Război Mondial, când au invadat Sicilia.

CIA a mers până acolo, încât a trucat filme porno în care apăreau lideri importanți ai lumii. La începutul mandatului de președinte, Kennedy a apelat la nașul Mafiei, Giancana, să-i fie alături în încercarea de a-l asasina pe Castro. După aceste convorbiri, între CIA și Mafie a fost o colaborare fructuoasă care s-a soldat cu asasinarea președintelui Kennedy.

CIA și-a implantat proprii agenți și în mass-media americană. Se spunea că un ziarist valorează cât zece agenți CIA.
CIA a controlat peste 50 de ziare americane, posturi de radio și televiziune. Nu se cunoaște măsura în care CIA a fost implicată în lovituri de stat, asasinări, războaie sau conflicte.

Sunt voci care susțin implicarea CIA în căderea zidului comunist și implicit în evenimentele din decembrie 1989 din România.

CIA a fost pusă la zid, după atentatele din 11 septembrie 2001, când a fost acuzată că a avut cunoștință de ceea ce avea să se întâmple și nu a luat măsuri.

Mulți lideri arabi, dar și ziarele din lumea arabă au făcut acuzații grave cu privire la implicarea Mossadului și a CIA în aceste atentate.

Publicațiile arabe au susținut că mulți dintre evreii care lucrau în Turnurile Gemene, în 11 septembrie nu erau la muncă, pentru că ar fi fost anunțați despre dezastrul care avea să urmeze.

Cu cinci luni înainte de producerea atentatelor, SUA au fost avertizate de Irak cu privire la un atentat care va avea loc la World Trade Center. Această afirmație a făcut-o o fostă angajată CIA, Susan Lidauer.

Încă din anii 50 și până în prezent, CIA a controlat soarta americanilor și nu numai. După 11 septembrie 2001, CIA a implicat cinci state în afacerile sale teneboase, printre care și România.

FEATURED CIA 101b - ROMÂNIA, BLACK SITES PE LISTA CIA

În aceste țări au fost amplasate închisori, unde în perioada 2002-2008, 119 persoane au fost închise. Aceste închisori, care au fost în număr de opt aveau nume de cod culori, negru, portocaliu, verde, gri.

Conform raportului întocmit de o comisie a Congresului american, deținuții erau supuși la tortură, privare de somn, simulare de înec, alimentație rectală. În raport se mai specifică faptul că CIA a plătit milioane de dolari cash acestor țări, care aveau nume de cod black sites.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns