Descopera

ROMÂNIA A DEVENIT LOCUL UNDE DJIHADIȘTII FAC LOBBY PENTRU A RACOLA TINERI

La câteva zile de la atentatele din Isere, Franța și din Tunisia, judecătorul francez antiterorism, Marc Trevidic, a declarat că numărul tinerilor care se înscriu în mișcările teroriste a crescut exponențial, iar probabilitatea unor acte teroriste în Europa este maximă.

90% dintre acești tineri caută refugiul în aceste mișcări, din cauze legate de răzbunare, neintegrare în societate, aventură. Este vorba despre un delir djihadist. Numai 10% dintre aceștia au convingeri religioase.
Autoritățile tunisiene pune în dezbatere problema democrației versus pericolul djihadist. În Libia, Irak, Siria, numeroase zone sunt deja controlate de teroriști.

În lumea arabă au apărut ca ciupercile după ploaie, centre private de antrenament. Tineri musulmani, dar nu numai, vorbim și despre europeni, se antrenează în astfel de centre, finanțate de djihadiști.
În Qatar, există astfel de centre, unde tinerii musulmani se antrenează, împușcând persoanele condamnate la moarte de statul din Qatar.

Persoanele condamnate la moarte se fac vinovate de omor, viol sau trafic de droguri. Legile din Qatar permit antrenamente ale tinerilor musulmani, pe astfel de persoane. Printre cei care se antrenează în astfel de centre sunt tineri arabi foarte bogați, pentru care astfel de antrenamente au devenit un hobby.

Qatarul este cea mai bogată țară din lume. Venitul mediu anual pe cap de locuitor este de 88222 dolari. Qatarul ocupă locul trei în lume în ceea ce privește extracția de gaze naturale. Ministrul german al dezvoltării, Gerd Muller, a afirmat acum câteva zile că este convins că această țară finanțează Statul Islamic.

Conform presei franceze, în ultimii ani, Qatarul a cumpărat în Franța cele mai importante segmente economice, în media, iar în prezent, vor să cumpere un important club francez de fotbal. Conform unui comunicat dat de guvernul francez, peste 6000 de europeni sunt plecați în Siria și Irak, pentru a lupta alături de djihadiști.  Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat pentru Euronews, că începând cu anul 2013, un grup de arabi care avea o societate de prelucrat carne în Satu Mare, a fost monitorizat atent de SRI.

Aceștia, oficial, livrau carnea în Franța, neoficial, finanțau gruparea Al- Qaida. Membrii acestei societăți comerciale erau afiliați la gruparea Statul Islamic. În aprilie 2015, acest grup a fost expulzat din România.  În 12 iunie 2015, ziarul francez Le Monde a publicat un articol în care se spune că România a expulzat doi tunisieni, care făceau propagandă în favoarea Statului Islamic, printre tinerii din țara noastră. Cei doi au fost declarați persona non grata și au fost expulzați din România, cu interdicția de a nu mai reveni, timp de zece ani.

Mai mult, aceștia recrutau tineri de pe teritoriul României, pentru a se afila la gruparea Statul Islamic, contra unor sume de bani și alte avantaje. Gruparea finanța și acțiuni contra statului român. Timp de 10 ore, televiziunea franceză, TV5, a fost scena unui atac cibernetic fără precedent. Emisiunile de televiziune au fost întrerupte, iar paginile de internet au fost blocate, timp de 10 ore.

v2 Syria - ROMÂNIA A DEVENIT LOCUL UNDE DJIHADIȘTII FAC LOBBY PENTRU A RACOLA TINERI

Atacul cibernetic a fost revendicat de Statul Islamic. Tinerii recrutați de statul Islamic se antrenează în cavernele din Afganistan, sau în deșert, în Mali. Conform declarațiilor lui Emanuel Valls, premierul Franței, problema este nu dacă va mai fi un act de terorism, ci când și unde?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top