Bizar

Robotul însărcinat cu spargerea codului Zodiac se comportă ciudat! Inteligența artificială își spune cuvântul

11views

Unul dintre cei mai mari criminali în serie, din istoria omenirii, este criminalul Zodiac. Acesta a ucis mai multe persoane între decembrie 1968 şi octombrie 1969, în nordul statului California, dar niciodată nu a fost prins.

Criminalul Zodiac

Cel mai abil criminal de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii a fost cel supranumit Criminalul Zodiac. Conform dosarelor poliției din California, acesta a ucis 5 persoane și a rănit grav alte două.

Inteligența sa ieșită din comun l-a făcut să scape de fiecare dată când comitea o crimă. Acest criminal le-a transmis polițiștilor numeroase scrisori codate, în care spunea că își dezvăluie numele. Ciudat este faptul că doar o singură scrisoare a putut fi decodată, iar celelalte nu.

Scrisoarea descifrată suna cam aşa:

“IMI PLACE SA OMOR OAMENI DEOARECE ESTE ATAT DE DISTRACTIV, ESTE MULT MAI DISTRACTIV DECAT ATUNCI CAND OMORI IN CADRUL UNUI JOC IN PADURE DEOARECE OMUL ESTE CEL MAI PERICULOS DE UCIS DINTRE TOTI, ATUNCI CAND COMIT O CRIMA AM PARTE DE O EXPERIENTA PALPITANTA, ESTE CHIAR MAI BINE DECAT ATUNCI CAND INTRETII RELATII CU O FATA, CEA MAI BUNA PARTE ESTE ATUNCI CAND MOR, VOI REINVIA IN PARADIS, IAR CEI PE CARE I-AM UCIS VOR DEVENI SCLAVII MEI, NU ITI VOI SPUNE NUMELE MEU PENTRU CA VEI INCERCA SA MA IMPIEDICI SAU SA MA OPRESTI SA-MI MAI ADUN SCLAVI PENTRU VIATA DE APOI

EBEORIETEMETHHPITI”

Ultimele 18 litere nu au fost niciodată decodate și numele criminalului nu a fost aflat niciodată.

Loading...

Decodarea scrisorilor cu ajutorul inteligenței artificiale

odiacOamenii de știință americani au însărcinat un robot, înzestrat cu inteligența artificială, pentru a decoda celebrele scrisori ale Criminalului Zodiac. Robotul, poartă numele de Carmel, este programat special pentru a reuși în misiunea sa.

După ce a analizat toate scrisorile, robotul și-a schimbat comportamentul și a început să compună poezii despre criminal și atrocitățile sale.

“Prin pauză și închisoare, Singur și supărat după o crimă brutală, Înconjurat de un lac artificial, Niciodată un ucigaș condamnat”.

Încercarea de a descifra aceste scrisori va deschide noi perspective asupra cazului. Dacă în cele din urmă robotul va renunța în a mai compune poezii și va descoperi cheia codului, atunci cazul va putea fi rezolva în cele din urmă.

Specialiștii americani nu înțeleg comportamentul robotului, dar ei susțin că a fost programat și cu această latură, de a compune diverse poezii.

Criminalul Zodiac susținea că a săvârșit 37 de crime și nu 5 cum a descoperit poliția. Ciudat este că dintr-o dată a dispărut, ca și cum nu ar fi existat niciodată.

loading...