Conspiratii

Robert Kennedy, asasinatul murdar al celui care avea să devină președintele SUA

Uciderea lui Robert Kennedy, senatorul care ar fi devenit, cu siguranță președinte dacă nu ar fi fost eliminat, este în același timp o crimă cu mult mai simplă și cu mult mai misterioasă decât asasinarea fratelui său, președintele. Secretele asasinării lui Robert Kennedy zac închise în cea mai sigură ascunzătoare din lume, în mintea omului. Sirhan Sirhan, care se mai află și astăzi la închisoare, sentința lui fiind comutată din condamnarea la moarte la închisoare pe viață, nu a fost niciodată capabil să-și amintească ce s-a întâmplat în noaptea de 5 iunie 1968, când el s-a repezit din mulțime și a deschis un foc intens de armă în direcția lui Kennedy.

În noaptea alegerilor din California, Bobby Kennedy, senator de New York, fratele mai tânăr al președintelui ucis cu patru ani și jumătate înainte, își sărbătorea victoria sa crucială în acest stat mare al SUA, printr-o cuvântare la sediul său de campanie de la luxosul hotel Ambassador din Los Angeles. Kennedy a plecat de la tribună, trecând printr-o cămăruță în bucătăria hotelului. Locul era înțesat de oameni.

În timp ce Kennedy se străduia să străbată mulțimea, un tânăr cu piele măslinie, a sărit în fața lui Kennedy, agitând un pistol de calibru 22, începu să tragă o ploaie de gloanțe. Kennedy fusese împușcat. În ziua următoare, el înceta din viață.
Există o serie de discrepanțe și omisiuni în versiunea oficială,. Iată câteva dintre ele. Sângele care s-a scurs din capul lui Kennedy provenea de la o rană situată în spatele urechii sale drepte. Urmele de pulbere arsă indicau că împușcătura a fost trasă de la o distanță nu mai mare de 5-7 cm.

Sirhan a fost tot timpul în fața lui Kennedy. Chiar admițând explicația că Kennedy și-a întors brusc capul ferindu-se de omul cu pistolul, Sirhan nu a ajuns niciodată la o distanță mai mică de un metru de el Medicul legist care a confirmat poziția rănii fatale a fost concediat.

În urma anchetei efectuate, s-au depistat 13 focuri de pistol. Pistolul lui Sirhan avea doar un încărcător de opt gloanțe și ele au fost extrase din capul lui Kennedy. Cel puțin cinci martori oculari, potrivit rapoartelor poliției, au văzut o femeie într-o rochie în buline, fugind de la locul asasinatului. Ei au auzit cum această femeie striga că l-a ucis pe Kennedy.
Sirhan a susținut tot timpul că nu-și mai aduce aminte nimic, cu excepția faptului că a băut o cafea cu o femeie îmbrăcată cu o rochie cu buline.

Aceste trei puncte în sine ar fi trebuit să fie suficiente pentru a îndrepta investigația în direcția unei conspirații.
CIA devine suspectă că a eliminat faptele care indicau o conspirație. Ce alt motiv ar fi avut acoperirea? Sirhan însuși este cel mai straniu element al acestui caz straniu. Nu numai că individul în sine era teribil de ciudat, dar la aceasta se adaugă și golurile sale de memorie.

Psihiatrul apărării, dr. Bernard Diamond, explica că Sirhan s-a autohipnotizat. Simson Kallas, în cartea sa, Asasinarea lui Robert Kennedy, afirmă că autohipnoza nu merge niciodată atât de adânc încât să provoace blocaje de memorie și că amneziile parțiale pot rezulta din schizofrenie, dar Sirhan nu prezenta indicii ale acestei boli.

Alți analiști au lansat teza că Sirhan a fost un asasin de tip robotul altcuiva, trăgând asupra lui Kennedy nu ca urmare a voinței lui distorsionate, ci a voinței libere a altuia, ca rezultat al unei sugestii posthipnotice. De asemenea, acești analiști susțin că Sirhan nu a tras de fapt asupra lui Kennedy, în pistolul lui Sirhan găsindu-se tuburi de gloanțe de calibru 22 intacte.

Împușcătura fatală a fost trasă, probabil, după părerea acestora, de către un agent de securitate pe nume Thane Eugene Cesar care era plasat chiar în dreapta, în spatele lui Kennedy și a recunoscut că a scos pistolul, iar în particular a recunoscut că a tras cu el.
Nu se știe cum, Cesar și-a pierdut cravata prinsă cu clips, în confuzia creată. În faimoasa fotografie a lui Kennedy muribund, întins pe podea, se poate vedea o cravată pierdută care se află la câțiva centimetri de mâna dreaptă strânsă pumn, a lui Kennedy.
Concluzia acestor analiști este că a existat și un al treilea pistolar. Sirhan nu a fost altceva decât o țintă falsă, o marionetă a cărei minte era controlată de altcineva.

rfk death2 - Robert Kennedy, asasinatul murdar al celui care avea să devină președintele SUA

Totuși nu se știe cine este programatorul cu identitate precisă pentru acești asasini programați prin hipnoză. Oricine l-ar fi hipnotizat pe Sirhan, acest fapt nu poate fi pus la îndoială, probabil el a fost subiectul unui program CIA de control al minții sau a fost afiliat la un grup ocult. Chiar dacă e vorba de ambele variante sau de nici una constituie unul dintre acele secrete închise și pierdute în străfundurile minții bine sigilate a lui Sirhan.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top