Mistere

Bizar

Rezervele de ţiţei mondiale au ajuns la punctul terminus, iar analiştii militari spun că asta înseamnă război

2views

Toată lumea s-a bucurat de vestea că barilul de petrol a cazut sub 35 de dolari la mijlocul lunii decembrie. Cu toate acestea, analistul militar Sebastian Sârbu este de părere că ar trebui să ne aşteptăm la ce este mai rău: petrolul mondial este pe terminate!

În proiectul Strategiei Energetice Naţionale, supus dezbaterii publice pentru a trece apoi la adoptare, se arată că ţara noastră mai are petrol pentru 23 de ani şi gaz metan pentru încă 14 ani. Ce vom face după aceea? Ar trebui să apelăm la importuri substanţiale sau să ne reprofilăm pe energie nefosilă, scrie Libertatea.

“Resursele naturale au o durata de viata determinată şi practic am ajuns în acel punct terminus. Recent, resursele de petrol din zona arabă au intrat în ciclul final şi sunt deja abandonate în favoarea gazelor naturale. Acest fapt bagă Occidentul în criză, noua criză energetică”, ne-a spus Sebastian Sârbu Vicepreşedinte al Academiei Naţionale de Securitate şi Organizarea Apărării, Special Advisor la International Organization of Security and Intelligence Vancouver, Canada.

În condiţiile în care resursele energetice fosile, câte mai sunt, devin un subiect de dispută din ce în ce mai acut între marile puteri, Sebastian Sârbu este de părere că se va accentua şi o criza alimentara determinată de tratatele internaţionale de protejare excesiva a intereselor din comerţul exterior al marilor puteri.

Analistul militar subliniază, de asemena, că mult-trâmbiţatele alternative la energia fosilă sunt departe de a putea reprezenta o soluţie viabilă.

Loading...

petrol

Ce urmează?Propaganda politica menţine vii temele plăcute societăţii civile şi opiniei publice, Cum ar fi organismele modificate genetic, pentru a trece în subsidiar  epuizarea resurselor şi războaiele strategice planificate”, a explicat Sebastian Sârbu.

loading...