Revoluția sexuală a femeilor

Se spune că în anul 1928 a început revoluția sexuală. Ginecologul german Ernst Grafenberg avea să inventeze steriletul. În același an este descoperită penicilina G cu ajutorul căreia va fi tratat sifilisul. Mai târziu, a fost inventat prezervativul.

Primele pilule contraceptive au fost puse în vânzare în SUA, în anul 1960. Producătorii nu au dat detalii despre efectele secundare pe care aceste pilule le produc.

Între timp, s-a ajuns la a patra generație de pilule contraceptive, dar efectele secundare s-au multiplicat. Pilulele sunt create pe bază de hormoni sintetici care induc în hipofiză ideea că persoana este deja însărcinată. În acel moment, ovulația se oprește, mușchii uterului se modifică.

S-a pus întrebarea cât de eficiente sunt aceste pilule. Un raport din 2011 al Organizației Mondiale a Sănătății arată că 8% dintre femeile care iau aceste pilule au rămas însărcinate, iar o femeie din 10 se îngrașă foarte mult.

Specialiștii britanici au atras atenția cu privire la anumite riscuri care intervin după o perioadă de un an de utilizare a pilulelor. În primul rând există riscul ca femeia să facă tromboză, cancer la sân, uter sau ficat.

Secretul cu privire la aceste consecințe este foarte bine păstrat de către marile companii farmaceutice. Alte consecințe sunt cele legate de modificarea libidoului, acesta scade, balonări și dureri de cap, acnee și pilozitate.

Anul trecut, prestigioasa revistă medicală britanică New Englan Journal of Medicine a publicat un test realizat pe 1,6 milioane de femei care utilizau pastile contraceptive. Numărul de accidente vasculare și de infarcturi a fost mai mare ca la femeile care nu utilizau astfel de pastile.

Cele mai mari consumatoare de astfel de pilule sunt franțuzoaicele. Anual, în Franța, mor 20 de femei din cauze produse de astfel de pilule și peste 2500 suferă de tromboze.

Specialiștii susțin că steriletul nu are efecte secundare și îl recomandă, în detrimentul pilulelor. În Franța, este o dezbatere aprinsă cu privire la legea care acordă în mod gratuit minorelor, între 15 și 18 ani, pilule contraceptive.

Revoluția sexuală - Revoluția sexuală a femeilor

Femeile au nevoie să știe, să cunoască ce se produce în organismul lor, în momentul în care utilizează contraceptive. Și de această dată, ca și în cazul altor medicamente, companiile farmaceutice nu prezintă riscurile secundare care uneori pot fi fatale.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns