REVOLUȚIA MISTICO-SEXUALĂ şi secretele unei societăţi decadente

La mijlocul secolului al XVIII-lea, supremația SUA era încă doar o viziune mistică. La sfârșitul veacului al XVII-lea și în cel care a urmat, Franța devenise cel mai puternic și mai influent stat al lumii. Extremele binelui și răului, săbiile și limbile ascuţite hotărau soarta lumii pe coridoarele de la Luvru și mai apoi de la Versailles.

Cardinalul Richelieu făcea jocurile la curtea regelui. El purta totdeauna o baghetă din aur și fildeș, iar dușmanii se temeau de puterile lui magice. Mentorul său, Pere Joseph, îl învățase exerciții spirituale capabile să dezvolte forțele paranormale. Un specialist în tainele ocultismului i-a adus cardinalului un manual de magie scris într-un stil obscur. Pentru că nu a reușit să-l descifreze, a hotărât ca specialistul să fie spânzurat.

Richelieu era disperat să atingă, în sfârșit, celălalt tărâm, fiindcă începuse să folosească metode extreme. Urbain Grandier, un așa-zis adorator al diavolului, a fost torturat din ordinele cardinalului, până când a murit. Înainte de a muri, acesta i-a spus, ești un om capabil, nu te distruge singur. Amanta regelui Ludovic al XIV- lea, Madam de Montespan, a provocat moartea mai tinerei sale rivale prin intermediul unei mese negre. Escrocii invadaseră Franța. Unii susțineau că au elixirul tinereții, alții piatra filozofală.

Printre aceștia erau și persoane care aveau cu adevărat har. Cagliostro avea remarcabile puteri profetice.
Într-o celebră scrisoare din 20 iunie 1786 a prezis distrugerea Bastilie în data de 14 iulie, lucru care s-a și întâmplat.
Această dată a fost scrijelată și pe peretele temniței, unde el a murit. Un alt inițiat al secolului XX a fost Gurdieff, care vorbea despre așa-zisul șarpe de la baza coloanei vertebrale, grație căruia omul poate vedea totul cu susul în os și invers. Este vorba despre energia comprimată la baza coloanei vertebrale, esențială în practica tantrică.

În mod similar, scria despre zei în uriașe nave spațiale, sau că suprafața Soarelui este rece. După moartea sa s-a aflat că își folosea uneori capacitățile pentru a profita de tinerele vulnerabile. Un alt caz bizar, petrecut în Franța este cel al contelui St. Germain. El apare în înalta societate, pe neașteptate. Era mereu îmbrăcat în negru, purta multe diamante, nu a fost niciodată văzut mâncând sau bând. Cel mai mare mister este cel legat de vârsta sa. Până în 1782, adică după 72 de ani, își făcuse apariția în 1710, el nu a îmbătrânit. St. Germain este autorul devizei francmasonice Libertate, Egalitate, Fraternitate.

Loading...

Teosofia

Se credea că St. Germain era reîncarnarea lui Christian Rosenkreuz. El dispărea câțiva ani, după care revenea, fără ca patina vremii să-și pună amprenta. Un alt caz interesant este cel al lui Swedenborg, care își ținea răsuflarea o perioadă mai lungă de timp, după care intra în transă.  În una din scrierile sale, el vorbește despre legătura dintre respirația ritmică și pulsul organelor genitale. Celebrul cântăreț Bob Dylan este adeptul acestei teorii. Redirecționarea energiilor sexuale către creier, facilitează intrarea în lumea spirituală. El susținea că extazul vizionar este mult mai puternic decât cel sexual. El învățase de la hinduși tehnica prin care, în momentul ejaculării, sperma era direcționată în vezica biliară și nu era eliminată.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și