Sanatate

Rețetă din Egiptul Antic: Secretul longevității preoților egipteni, un elixir miraculos

Secretul longevității preoților egipteni a fost un subiect tabu. Nimeni nu știa cum puteau preoții să trăiască mult peste 100 de ani, fără o dietă specială. S-a descoperit recent că era vorba despre un elixir miraculos, ținut la secret de ochii curioșilor.

Licoarea a fost preparată de preoţii egipteni, care cunoşteau tainele organismului, plantele – sălbatice şi cultivate – şi toate virtuţile acestora.

Băutura cu usturoi şi lămâie

Licoarea egipteană, care avea şi rolul de a menţine şi regla echilibrul vitaminelor din organism, a primit numele de Antică, de la cele două componente: An = usturoi şi Ţică = lămâie. Cele două componente asigura toată gama de efecte miraculoase ale acestei băuturi.

Vitamina A sporeşte densitatea şi elasticitatea pielii, protejează limfa şi împiedica transpiraţia în exces. Usturoiul, care este bogat în vitamina A, mai conţine siliciu, iar acesta are un rol important în reînnoirea măduvei osoase şi hematopoeza (fabricarea de globule roşii tinere). Tot în usturoi se găseşte un element foarte rar, dar extrem de necesar – germaniul. Acesta favorizează formarea ţesutului muscular.

 Secretul longevității: Prepararea miraculosului remediu

Lămâile se spală şi se şterg, apoi se stoarce zeama într-un vas de sticlă, foarte curat (borcan). Coajă şi pulpa rămase se dau prin maşina de tocat şi se pun într-un alt vas (borcan). Căpăţânile de usturoi se curată, iar căţeii se zdrobesc (că pentru mujdei).

Zeamă lămâilor, cojile şi pulpa (date prin maşină) şi mujdeiul de usturoi se pun toate într-o oală emailată; după ce s-au amestecat bine se toarnă în oală doi litri apă fiartă şi răcită. Oala se leagă cu o bucată de tifon pus în două şi se pune în frigider, pentru 72 de ore. Nu trebuie să ne temem că frigiderul va prinde miros de usturoi – lămâia îl va face să dispară.

loading...

După cele trei zile (72 de ore), conţinutul din vasul emailat se strecoară prin patru straturi de tifon, se pune în două sticle de câte un litru şi se închid sticlele etanş. Licoarea se va păstra la frigider.

Administrarea acestui leac

1- Se ia timp de cinci zile, de câte patru ori pe zi câte 50 ml, cu 30 minute înainte de masă.

2- Apoi se face pauză timp de zece zile, după care procedura se repetă.

3- Cura durează cinci luni, după care se face pauză timp de două luni.

Prin folosirea acestei licori se previne orice răceală, organismul are la dispoziţie un excelent tonic (îndeosebi primăvara). Se recomandă să fie folosit chiar şi de către persoane perfect sănătoase.

Secretul longevității poate fi considerat un remediu universal, deoarece este capabil să vindece aproape toate afecţiunile tractului gastro-intestinal şi disfuncţiile hepato-biliare (mai puţin calculoza biliară şi afecţiunile de vezica biliară). Preparatul curata rinichii, dezinfectează căile urinare, vindeca stenocardia, restabileşte inima după infarctul de miocard, grăbeşte resorbţia cicatricelor postoperatorii.

zodiacul egiptean - Rețetă din Egiptul Antic: Secretul longevității preoților egipteni, un elixir miraculos

Dacă se fricţionează cu acest decoct rădăcina părului şi se pun chiar comprese, dispar senzaţiile de mâncărime şi mătreaţa. În cazul mirosului neplăcut al gurii, se clăteşte gura cu decoct şi se şi înghit, 1-2 guri. Preparatul curata intestinul subţire, înlătura avitaminozele şi constipaţiile. De asemenea, este un remediu în scorbut şi în tuberculoze.

loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Cornelia Campeanu

    3 iunie 2017 at 17:27

    Care sunt cantitățile, câte lămâi, cât usturoi la 2 litri de de apă ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top