Restaurante care își donează mâncarea la sfârșitul zilei

Restaurante care își donează mâncarea la sfârșitul zilei

Deșeurile alimentare însumează peste 40% din totalul alimentelor care sunt cumpărate. Acest procentaj este unul imens și reprezintă totul de hrană, care este aruncat la gunoi. O pierdere incredibilă, în condițiile în care, în lume, există foarte mulți oameni, care pur și simplu nu au ce mânca.

Aproximativ o treime din toate produsele din România ajung la coşul de gunoi sau sunt irosite inutil, anual. Această cantitate corespunde la circa 2.55 milioane de tone de produse alimentare,  ceea ce corespunde încărcăturii a 127.500 de tiruri aliniate în coloană din București până Munchen

Absolut fiecare dintre noi irosește singur în gospodărie în medie 353 g hrana pe zi. De cele mai multe ori cantitatea de mâncare aruncată reprezintă o masă completă. Dacă înmulțim această cantitate cu 365 de zile, atunci obținem peste 128 kg de mâncare aruncată. Nu este păcat?

Restaurantele din SUA donează hrana

Pentru că risipa de hrană este o problemă la nivel global, mai multe restaurante faimoase din SUA își donează surplusul de hrană, la sfârșitul zilei. Nu contează că restaurantul în cauză are stele Michelin sau este unul mai puțin pretențios, meniurile rămase în plus la sfârșitul zilei sunt donate și toată lumea este fericită.

Le Bernardin

Unul dintre cele mai faimoase restaurante din New York donează la sfârșitul zilei numeroase feluri de mâncare. Hrana ajunge în principal la oamenii nevoiași sau la cei din adăposturi. Statisticile arată că în fiecare an, restaurantul cu mai multe stele Michelin, donează hrană în valoare de peste 50.000 de dolari americani.

Starbucks a donat peste cinci milioane de meniuri

Starbucks din SUA a donat peste 5 milioane de meniuri până în prezent. Până în 2020, se dorește donarea a 50 de milioane de meniuri. Această sumă este impresionantă și este un exemplu de ceea ce înseamnă economisirea produselor alimentare. Oare Starbucks din România are aceeași viziune?

Loading...

Pret a Manger – 800.000 de meniuri

Pret a Manger este un lanț de restaurante din SUA și Marea Britanie. Pentru că patronii acestor restaurante sunt conștienți de cantitatea imensă de hrană care se aruncă (pentru că nimeni nu își permite ca aceasta să fie reîncălzită și servită a doua zi, cum s-ar proceda în România), au hotărât că este cel mai bine s-o doneze. În acest fel, până în prezent, peste 800.000 de oameni au mâncat gratuit de la Pret a Manger.

Pizza Hut a donat peste 100 de milioane de kilograme de mâncare

pizza hutNu știm dacă este vorba și despre Pizza Hut din România, dar cele din SUA au pornit o campanie incredibilă împotriva deșeurilor alimentare. Această campanie a hrănit foarte mulți oameni nevoiași și este demnă de aplaudat.

loading...

Related posts