Take a fresh look at your lifestyle.

Reportaj video – Minuni la mormântul părintelui Iustin Pârvu

Miracole şi minuni divine în locuri pline de credinţă, noi dovezi ale minunilor de la Mănăstirea Petru Vodă din Neamţ au apărut la mormântul părintelui Iustin Pârvu.

Călugării spun că totul este un semn că marele duhovnic este alături de credincioşi chiar şi după trecerea lui din această lume.Dimineata apare un contur de om chiar acolo.

Si seara mai apere ceva. Este curios pentru ca mai intai apare in zona capului, apoi se dezvoltă un corp uman”, spune un călugăr.

Noua minune de la Mănăstirea Petru Vodă a apărut la mormântul în care îşi doarme somnul de veci părintele Iustin Pârvu, unul dintre cei mai mari duhovnici ai ortodoxiei româneşti, scrie romaniatv.net.

Pe geamul care acoperă mormântul apare condens doar deasupra capului părintelui, în rest, totul este curat. Iar la frig, picăturile de apă îngheaţă în forma trupului monahului.

Loading...

Călugării din mijlocul pustietăţii au rămas uluiţi, cred că totul este o minune şi că părintele este unul dintre aleşii Domnului.

Urmăriţi întregul reportaj în video de mai jos.

Ultimul cuvânt, ultima profeţie: Mai sunt 12 luni!

Simţeam cu toţii că se pregăteşte, demult nu mai voia să mănânce nimic, chiar dacă ar fi putut, era hrănit doar artificial, prin perfuzii. Cu 5 zile înainte de a-şi da duhul, a fost ceva mai bine, parcă îşi revenea şi prinsese ceva putere. În această ultimă perioadă toţi ucenicii mai apropiaţi au luat un ultim cuvânt de învăţătură de la părintele, un ultim sfat.

Eu nu reuşisem, parcă nu îndrăzneam să îl întreb nimic. Atâtea cuvinte mi-a spus în ultimii ani, încât nu ştiu dacă am vreo întrebare fără răspuns şi nu voiam să îl mai necăjesc pe părinte. Mergeam lângă patul sfinţiei sale, îi sărutam mâna şi mă aşezam în genunchi să mă rog în tăcere lângă sfinţia sa. În acea zi am simţit că părintele vrea să îmi spună totuşi un ultim cuvânt. Se pare că acesta a fost ultimul cuvânt rostit de părintele pe patul de suferinţă, în prezenţa a 5 dintre ucenicii săi, care pot depune mărturie pentru acest cuvânt.

E vorba însă că mai sunt 12 luni… Aici Părintele s-a oprit. Noi am întrebat: „12 luni şi scăpăm de cipuri”? „Nu”, a răspuns Părintele, 12 luni de libertate şi vine urgieCineva a întrebat să explice mai clar, dar părintele nu a mai răspuns. Atunci eu am zis: „În acest caz părinte, trebuie să vă însănătoşiţi că nu are cine să ne ajute”.

rp_iustin-parvu.jpg

Părintele a răspuns iar cu umor şi zâmbetul cel mai frumos din lume: „Măi, să ştiţi că nici eu nu ştiu ce să fac. Nu m-am hotărât dacă să trăiesc sau să mă duc. Nici eu nu mai ştiu ce vreau”. A luat o gură de mâncare şi ne-am retras unul câte unul, luând binecuvântare. Am luat şi eu binecuvântare şi părintele, în marea lui dragoste, nu m-a lăsat fără cuvânt şi mi-a dat, strângându-mă de mână, ultima binecuvântareMaică, să nu laşi revista! Ţine tare, înainte!”

Această făgăduinţă am să încerc să o ţin cât voi putea cu ajutorul celorlalţi fraţi şi surori, colegi de redacţie.

 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și