Mistere

ginseng
Medicina alternativa

Remedii chinezesti: Preparatele pe baza de ginseng si gingko biloba fac minuni

4views
 Ierburile chinezesti sunt recunoscute in intreaga lume pentru virtutile curative deosebite. Erau folosite cu succes inca de acum 3.000 de ani.
Retetele vechilor chinezi nu mai sunt secrete, o serie de medicamente avand la baza anumite plante originare din China. In zilele noastre, se cunosc circa 5.700 plante medicinale provenite din aceasta zona, din care ginsengul si gingko biloba sunt cele mai populare.
Nu numai ca vindeca o gama larga de boli, dar s-au dovedit a fi leacuri universale, fara efecte secundare si cu proprietati profilactice miraculoase. Nu degeaba, in China antica si feudala, doctorul era remunerat numai cat timp pacietul era sanatos. Daca se imbolnavea, medicul platea costul tratamentului.

 

  • Tratamente ieftine si sigure

Medicina traditionala chineza reprezinta pentru companiile farmaceutice cea mai redutabila concurenta. Medicamentele si metodele de tratament orientale au fost supuse verificarilor stiintifice de tot felul, fara sa le fi descoperit vreun cusur. Leacurile chinezesti sunt din ce in ce mai folosite in Europa. Vindeca sigur, chiar daca tratamentul este mai indelungat decat in cazul medicinii alopate, au preturi mici si sunt 100% naturale. Traditional, plantele se folosesc sub forma de decoct care a fiert la foc mic intre 30 – 40 de minute. Dar mai sunt folosite si pulberile uscate de ierburi, tincturile, unguentele si comprimatele. Gustul decocturilor nu e deloc placut, dar poate fi usor invins daca ne gandim la cat de eficiente sunt. Atentie! Plantele chinezesti fac minuni, dar tratamentul nu se face haotic, ci numai sub indrumarea medicului care stabileste dozajul optim.

  • Nicio reteta fara gingseng

In urma cu 2.000 de ani, in China se credea ca ginsengul imblinzeste animalele, limpulsioneaza gandirea si domoleste spaimele. Totodata, intarea sistemul imunitar si impiedica instalarea depresiilor. Proprietatile lui nu s-au schimbat, fiind un medicament bun la toate. Este una din cele mai folosite plante din lume. In antichitate, ginseng-ul era extrem de pretuit, costul sau fiind apropiat de cel al aurului. Este considerat un simbol al vietii, fiind denumit si „alimentul nemuririi“ sau „radacina vietii“. in China, aproape orice reteta prescrisa de medic contine ginseng. Anual, sunt vandute in lume sute de tone, produse in peste 50 de tari. Dar, paradoxal, ginsengul e si una din cel mai putin cunoscute plante, inca nu i s-a descoperit secretul, principiul activ care sa fie raspunzator de aceste insusiri.

  • Radacina sanatatii

Ginsengul se numeste stiintific Panax schinseng. Panax vine din limba greaca, de la zeita Panacea, despre care se spunea ca vindeca toate bolile. Specia este ocrotita de lege si este cultivata intens in China, Japonia, Coreea si Rusia. Se spune ca efectele ginsengului de China sunt incomparabile cu cele din alte tari. In farmaciile si magazinele naturiste din România, ginsengul se gaseste in mai mult de 20 de forme. in general, ginsengul este utilizat pentru vigoare. Cei care consuma regulat ginseng sunt mai putin supusi riscului de a se imbolnavi de cancer. Reduce concentratia de zahar in sange. Mareste capacitatea de adaptare a organismului la suprasolicitare, are efecte antiinflamatoare, antioxidante. Are efecte benefice asupra metabolismului. Contribuie la imbunatatirea digestiei si respiratiei, fertilitatii, tensiunii arteriale, hipoglicemiei, inflamatiilor articulare, functiei hepatice si are efect energizant. Persoanele cu varste peste 40 de ani au nevoie de ginseng. Dar si cei care sunt supusi permanent la stress.

  • Ce-i prea mult, strica

Sub actiunea ginsengului, infectiile dau inapoi de la sine, convalescenta este mai scurta, puterea de munca sporeste. La venirea anotimpului rece, o cura de 10-20 de zile cu aceasta planta tine la distanta gripa si guturaiul.  Se administreaza circa 1 g de radacina pe zi, pentru un adult. Este indicata atit pentru persoanele sanatoase, cu efect profilactic, cat si pentru bolnavi, mai ales cronici. Efectul benefic se resimte cam in a 10-a zi de tratament. Planta contine substante care pot activa hormonii feminini. S-au semnalat cazuri in care femeilor de peste 70 de ani, care au abuzat de ginseng, le-a revenit ciclul menstrual. Excesul de ginseng mai poate produce insomnie, nervozitate, depresii, diaree si eruptii pe piele. Aceasta planta exotica sporeste secretia hormonala. Se spune ca dupa un consum mare, un barbat poate onora zece femei.

  • Arborele nemuritor

Ginkgo Biloba este o „fosila vie“, un simbol al longevitatii, vazut ca o adevarata minune a medicinii. Arborii de Ginkgo Biloba pot trai mai mult de 1.000 de ani. Cea mai veche fosila dateaza de acum 270 milioane de ani, din era dinozaurilor. Cel mai batran Ginkgo din China are 3.500 de ani, exemplarele cu varsta de peste 100 de ani fiind plante protejate.

ginseng

Un arbore ginkgo a rezistat dezastrului atomic din Hiroshima. Ginkgo provine din termenul chinezesc ginkyo insemnand „caisul argintiu“. Samanta seamana cu o caisa, iar fructul are culoare argintie. Biloba inseamna „cu doi lobi“, dupa aspectul frunzei, in forma de evantai. Datorita rezistentei naturale la boli, insecte, poluare, foc si chiar radiatii radioactive, Ginkgo este plantat in orase si zone urbane. Poate fi gasit si in Brasov, in curtea facultatii de Silvicultura.

Monitorulexpress.ro

loading...