Bizar

Religia va disparea pana in 2041

Omul de știință american Nigel Barber a finalizat un studiu cu privire la evoluția religiei până la sfârșitul secolului actual. Rezultatele sunt de-a dreptul uluitoare pentru că cu cât ţările ajung să atingă noi bariere ale dezvoltării tehnologice, cu atât oamenii se îndreaptă pe drumul ateismului. Studiul a fost realizat în luna iulie și s-a materializat sub forma unei lucrări care poartă numele de „De ce Ateismul va înlocui religia?„, în care autorul explică cu lux de amănunte tendința socială din prezent cât și cea din viitorul apropiat.

Barber este de părere că cu cât o țara ajunge să se dezvolte din toate punctele de vedere, cu atât oamenii renunța la religia în care au fost botezați îndreptându-se spre ateism. Dacă această tendință se va menține, atunci autorul studiului trage semnalul de alarmă și susține că până în 2041 orice formă a religiei, cunoscută în prezent, o să dispară. Omul de știință nu precizează dacă o nouă formă religioasă se va naște din ateism sau nu, dar cert este faptul că Biserica, sub orice formă o cunoaștem, cât și învățăturile religioase vor dispărea pentru totdeauna din cultura umană.

Am studiat această problemă de ani buni, în peste 137 de țări și pot să vă spun că ateismul se întâlnește din ce în ce mai des în țările dezvoltate, acolo unde este concentrat progresul tehnologic, cât și resursele materiale. În țările în curs de dezvoltare, oamenii încă tind să se regăsească în religie, dar odată cu dezvoltarea și acestor țări religia va deveni istorie. Așadar, până în 2041 vom asista la pierderea religiilor iar omenirea va tinde spre ateism.„, susține Nigel Barber.

Politologul Eric Kaufmann este de părere opusă crezând că omenirea nu se va îndepărta de Dumnezeu și prin noile descoperiri se va apropia de tot ceea ce înseamnă creație. Pe de altă parte, oamenii religioși se reproduc mai mult decât ateii și acesta ar mai fi un motiv în plus pentru care religia să nu dispară.

religie - Religia va disparea pana in 2041Pe de cealaltă parte, Nigel Barber susține că femeile vor fi integrate în muncă și societate mai mult și indiferent dacă aparţin unui grup religios sau nu, ele nu vor mai avea timpul necesar pentru perpetuarea religiei în familia lor. Și dacă religia nu va dispărea complet până în 2041, vor mai rămâne doar grupuri religioase care vor fi izolate de către societate și astfel acei oameni vor avea opțiunea de a muri în numele credinței lor sau de a se integra la cerințele sociale.
În acest sens, ateismul este un curent care începe să pună stăpânire pe oamenii educați și în viitorul apropiat putem să asistăm astfel la schimbări dramatice atunci când vine vorba despre religie.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top