Relatari impresionante ale pacientilor care s-au aflat in coma

Pentru prima dată în istorie, cercetătorii din Canada au reușit să intre în contact cu o persoană care se află în comă de 12 ani. Ei au folosit un aparat special, care are la bază principiul imagisticii prin rezonanță magnetică funcțională și astfel s-a monitorizat activitatea creierului.

Pentru că atunci când o persoană se află în comă creierul continuă să funcționeze, medicii canadieni i-au adresat câteva întrebări simple la care pacientul trebuia să răspundă cuda” șinu”. În cele din urmă experimentul s-a dovedit un succes și astfel se deschide o nouă poartă spre descoperirea stării de comă.

Cercetările urmează să continue și în perioada următoare experimentul va fi efectuat de mai multe ori. Concluziile nu pot fi decât unele clare pentru că astfel se demonstrează faptul că pacientul respectiv, chiar dacă nu poate comunica, este conștient că se află într-un spital și este în comă de 12 ani. Chiar dacă pare incredibil, pacienții aflați în comă înregistrează numeroase leziuni pe creier, dar cu toate acestea activitatea cerebrală se desfășoară în condiții aproape optime.

Interpretarea gândurilor fără a folosi o metodă tradițională este o mare realizare pe care medicina modernă a efectuat-o. Doar așa se pot induce anumite stări și medicii pot fi aproape de persoanele aflate în comă. Această metodă de comunicare este una bilateral benefică pentru că atât pacientul, cât și medicul, pot trage foloasele.

O persoană aflată în comă nu poate răspunde la stimulii exteriori, iar ciclul de somn este întrerupt. Coma care durează mai mult de 6 ore este rezultatul unei leziuni a cortexului cerebral, sau al sistemul de activare reticular. Aceasta este o boală gravă și cei mai mulți pacienți care s-au trezit din comă suferă de amnezie și șoc posttraumatic.
În cele mai multe cazuri cei care s-au trezit din comă au relatat numeroase întâmplări stranii. Vise strălucitoare și lumini puternice care i-au ghidat spre un alt tip de viață sunt principalele evenimente relatate de pacienți. Ciudat sau nu, toţi pacienții au susținut că nu le mai este teamă de moarte după perioada în care s-au aflat în comă.

Loading...

Stevie Wonder

Celebrul cântăreț american a stat în comă pentru patru zile, în urma unui accident de mașină. După ce s-a trezit a făcut o declarație șocantă.Singurul lucru de care îmi amintesc este că mi-am pierdut conștiința și în cele 4 zile am fost într-un loc sfânt. Acum că m-am trezit am mai multe lucruri de revizuit în viața mea.”, susținea Stevie Wonder.

Ozzy Osbourne

Un alt cântăreț care tot în urma unui accident de mașină a experimentat coma timp de 8 zile.Nu știu unde am fost și pentru cât timp, dar știu că de nenumărate ori mă întorceam la conștiință. Uneori era întuneric, alteori lumină, dar pot să vă spun că nu am văzut îngeri și nici un bătrân cu barbă albă”, susţinea Ozzy Osbourne după ce a ieșit din comă.

coma

Sharon Stone

Actrița de origine americană a intrat în comă pentru 9 zile în urma unei complicații. Atunci când s-a trezit a fost una dintre cele mai fericite femei din lume pentru că moartea este o experiență frumoasă.A fost ceva minunat și frumos când am intrat în vârtejul morții. Am văzut o lumină albă și imediat au apărut toți prietenii mei care plecaseră în lumea celor drepți. Totul s-a petrecut foarte repede și brusc am revenit la viață.”, a descris Sharon Stone experienţa sa dintre viață și moarte.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și