X-Files

Relatare: OZN-ul de la Jegalia

Se intampla undeva prin 1982,cu aproximatie,cand executam serviciul militar,la U.M Jegalia,Calarasi.Ne intorceam din permisie un grup de 5-6 soldati unul din capitala si noi restul din satele olteniei de sud-vest.

Tot drumul m-am bucurat de a-mi trece cu privirea pe niste carti duse de bucurestean, niste brosuri stiintifico-fantastice. Inainte de Jegalia era o halta unde trenul oprea si unde noi soldati coboram sa mancam si sa bem o sticla de vin inainte de a intra in unitate.

Bucuresteanul imi arata constelatiile pe cer si pentru amuzament imi zice sa pun o dorinta ca uite, de langa Ursa Mare cade o stea. Mai,zic eu,a dracului stea nu se mai stinge? A urmarit si el cum steaua cobora in unghi de 30 grade ,apoi brusc la peste 90 de grade in jos si,apoi se observa o lumina venind cam din dreapta noastra cum se transforma intr-o sfera portocalie. S-a oprit la vreo 50 de metri de noi,cam la 30-40 metri inaltime.

Sub lumina auzim in linistea care s-a asternut behaitul  oilor si am observat in reflectiile slabe o turma de oi si ciobanu rezemat in ciomag. A plutit aproximativ 5 mininute, dupa care brusc, cam in aceleasi unghiuri in care coborase, s-a avantat si a disparut ca un punct luminos sau o stea,printre stelele Ursei Mici in nici 2-3 minute.

Noi am mai ramas in liniste inca vreo cinci minute pana sa ne dezmeticim. Bucuresteanul,baiat de oras, imi face semn si ne ducem la baci, sa-l intrebam daca a vazut si el ceea ce am vazut si noi. A, zice el, eu vad mereu ca vin astia de la aviatie si fac experimente, in sensul ca la vreo 25 de km este unitatea de aviatie. Bucuresteanul mai citit decat noi taranii, incerca sa explice ca a fost un fulger globular si sa dam uitarii ce am vazut.

ozn - Relatare: OZN-ul de la Jegalia

 

Cred ca si uitam daca ,dimineata la prima ora, nu am fi fost chemati la ofiterul de contrainformatii. De parca ne-am fi inteles nu am recunoscut, dand vina pe vinul baut. Pentru mine a mai urmat o audiere, dar raspunsul a fost acelasi. Intrebarea este daca Romania avea si ea un system specializat de urmarire a obiectelor neindentificate sau a OZN-urilor. Din moment ce ofitrerul CI ne-a chemat asa repede,e logic ca da.

loading...

Articol trimis de Cornel Marcu

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top