Reîncarnarea, dovezi și probe pentru un suflet reîncarnat

Unii cercetători susțin că da, există dovezi ale reîncarnării. Reîncarnarea revine în toate culturile de-a lungul istoriei omenirii. Egiptenii, romanii, grecii, aztecii erau convinși de migrarea sufletului de la un trup la altul după moarte.

Acest concept stă la baza hinduismului. Nu este surprinzătoare ideea că putem trăi după moarte într-un alt trup, posibil de sex opus sau materializând o situație de viață deosebită. Mai mulți cercetători au venit cu probe în susținerea acestei teorii, pe care le prezentăm în continuare.

Regresia hipnotică

Practica prin care se ajunge la vieți anterioare este controversată. Reîncarnarea este un fapt cert. Cel mai cunoscut caz este cel al lui Ruth Simmons care în 1952 s-a supus unei ședințe de hipnoză. Ea a început să vorbească despre o viață anterioară, trăită în secolul al XIX lea la Belfast, timp în care se numea Bridey Murphy.

S-a căutat în arhiva orașului Belfast și s-a găsit o persoană cu acest nume, care a trăit în acea perioadă descrisă de Ruth. A menținut numele a doi băcani de unde își făcea cumpărăturile. Documentele vremii vorbeau despre cele două băcănii și pomeneau despre numele băcanilor, care erau identice cu cele pomenite de Ruth.

Reîncarnarea

Bolile și suferințele fizice

Există cercetători care susțin că aceste boli pot proveni dintr-o viață anterioară. Este celebru cazul unui pacient care acuza dureri acute de spate. Supus hipnozei, el a spus că într-o viață anterioară a murit căzând de la etaj, fracturându-și coloana vertebrală. Terapeutul Dexter vorbește despre aceste cazuri cu influenţă mare din partea psihocomportamentalului.

Fobiile și coșmarurile

Teama de înălțime, de apă sau de lucruri mărunte. De unde apar fobiile? Multe persoane și-au înțeles și tratat aceste fobii prin visele pe care le-au avut, în care erau subiecții acestor întâmplări din alte vieți pe care le-au avut. Sunt celebre cazurile în care claustrofobia a fost tratată prin hipnoză.

Aspectul fizic

Jeffrey Keene emite o teorie incitantă. Un om seamănă foarte mult cu cel care i-a găzduit sufletul într-o viață anterioară. El susținea că este reîncarnarea generalului Gordon, mort în 1904. Asemănările fizice și comportamentale sunt evidente. Artistul Petru Teekamp susține că este reîncarnarea lui Paul Gaguin. Ambii sunt pictori, iar asemănările fizice sunt deasemenea evidente.

Reîncarnarea

Amintirile spontane și cunoștințele speciale

Mulți copii pretind că își amintesc vieți anterioare. Brusc își amintesc despre o viață socială pe care nu aveau s-o cunoască, dat fiind vârsta fragedă și imposibilitatea accesării unei informații în acest sens. Sunt cazuri în care ei vorbesc o limbă cu totul străină părinților. Este cunoscut cazul unei fetițe de 18 luni care în timp ce mama ei îi făcea baie a început să vorbească despre o mănăstire și întâmplări petrecute acolo.

Un alt caz este al unui copil pe nume Tommy. A început să-și coasă un nasture cu mare precizie, el motivând că în trecut, fiind tot timpul pe mare trebuia să facă această activitate foarte des.

Scrisul de mână

Vorbim despre un copil născut în India, care povestea întâmplări foarte precise despre un alt copil care murise cu ceva timp în urmă. Părinții copilului defunct au confirmat ceea ce micuțul susținea. Mai mult, specialiștii l-au supus unui test și au descoperit că scrisul său era identic cu cel al defunctului.

Semne din naștere și malformații congenitale

Doctorul Stevenson, Universitatea din Virginia, a efectuat un test pe 800 de persoane cu semne din naștere sau malformații congenitale. Supuși hipnozei, 300 dintre aceștia au declarat că într-o viață anterioară avuseseră accidente care au dus la astfel de semne sau malformații.

Semnele sau malformațiile erau exact în zona unde se produsese rana. Este celebru cazul unui copil care s-a născut la mulți ani după ce fratele tatălui său murise în urma unui accident. El suferise la cap niște răni foarte mari. După ani se naște acest copil, pe scalpul căruia se găseau cicatrici ale unor răni similare cu cele ale unchiului său. Ce ar trebui să facem? Să cercetăm sau să ne amintim?

Dovezi incredibile care atestă că reîncarnarea există!

Încă de la vârsta de doi ani, James s-a arătat interesat de aviație. Mai târziu, au început coșmarurile. James țipa în somn, vorbea despre avioane care ard, despre piloții care au murit, atacuri cu bombe.

Părinții săi au decis să-l ducă la un muzeu din Lousiana unde erau expuse avioane utilizate în cel de al Doilea Război Mondial, în speranța că va scăpa de obsesiile privind aviația. Demersul a fost făcut la îndemnul psihologilor care au crezut că este o scurtă etapă din evoluția micului James.

Reîncarnarea

Din păcate, James a continuat să aibă coșmaruri repetitive. El susținea că visează un pilot care este victima unui accident aviatic, căruia i se amputează un picior și o mână, după care moare în chinuri groaznice.

După aceste coșmaruri, mama sa află în urma discuțiilor cu micul James că personajul din vis, aviatorul, are numele de Jack Larsen și este chiar el. Întrebat cine a doborât avionul, James răspunde că japonezii. James a mai dat detalii despre un port-avion american, USS Natoma Bay care a intervenit în operațiunea de salvare.

Tatăl lui James hotărăște să participe la o întrunire a veteranilor de război pentru a înțelege ce se întâmplă cu fiul său. Din discuțiile pe care le-a avut cu un veteran de război care a luptat pe USS Natoma Bay a reieșit faptul că a existat un pilot pe nume Jack Larsen, erou al războiului, al cărui avion s-a prăbușit ca urmare a unui atac al japonezilor.

Cei care susțin teoria reîncarnării sunt convinși că moartea care reprezintă un sfârșit al unui ciclu, se produce simultan cu nașterea. Fiecare ciclu al vieții, copilăria, tinerețea, maturitatea sau bătrânețea comportă evenimente, stări, sentimente care își pun amprenta în memoria universală.

Reîncarnarea pe diverşi subiecți

Ian Stevenson a fost un apreciat psihiatru american care timp de 50 de ani a studiat reîncarnarea pe diverşi subiecți, copii, tineri sau bătrâni. A studiat peste 3000 de copii care se identificau cu persoane decedate cu zeci de ani în urmă. Mulți dintre aceștia prezentau semne pe corp în zonele unde predecesorii lor suferiseră răni sau operații care le-au cauzat moartea.

O categorie aparte supusă studiului a fost aceea a copiilor supradotați pe care el i-a numit prodigy. Aceștia depășesc posibilitățile vârstei și excelează în anumite domenii.

Stevenson considera că Mozart face parte din această categorie. La vârsta de patru ani putea să compună o simfonie. Ani de-a rândul, Stevenson a studiat xenoglosia, capacitatea unei persoane de a vorbi într-o limbă pe care nu o cunoaște, în momentul unei stări de hipnoză regresivă.

Celebrul actor Glenn Ford, aflat într-o stare de hipnoză regresivă a vorbit în franceză, o formă arhaică, ieșită din uz de 300 de ani, despre un cavaler care a trăit pe vremea regelui Ludovic al XIV-lea.

Stevenson considera că a găsit răspunsul la fobiile de care suferim. Acestea sunt traume care vin de undeva dintr-o viață anterioară.

Conform statisticilor, 3% din populația mondială prezintă tendințe homosexuale sau transsexuale. Stevenson considera că aceste tendințe vin dintr-o viață anterioară, în care un bărbat, într-o viață anterioară a fost femeie.


Ne găsești pe Facebook, pe pagina Cultură Generală, pe Grupul Cunoașterii sau pe canalul de Youtube, Efemeride TV!


 

Loading...
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)