Take a fresh look at your lifestyle.

REGINE DETRONATE. VIAȚA LOR

0

Din motive politice, din cauza unor urzeli sau pentru că nu au putut să aducă pe lume un urmaș, multe regine și împărătese și-au pierdut statutul.

Soraya sau regina cu ochi triști a fost prima soție a șahului Mohammad Reza Pahlevi. În anul 1960, se căsătorește și devine regina Iranului. 7 ani mai târziu, prăsește Iranul pentru că nu a putut să dea naștere unui moștenitor.

S-a stabilit în Germania, acolo unde trăiau părinții săi, tatăl iranian, iar mama rusoaică. După o vreme s-a stabilit la Paris, într-un apartament pe care-l primise cadou de la soțul său, care continua să o iubească nebunește.

Regizorul Franco Indovina a încercat să o lanseze în lumea filmului, dar moartea acestuia într-un accident a făcut ca intenția să rămână în stare de proiect. A murit în anul 2003, la vârsta de 68 de ani și a fost înmormântată la Munchen. Mormântul ei a fost profanat de mai multe ori de islamiști radicali, care au scris pe piatra funerară, a trăit fără să muncească.

Cea de a doua soție a șahului a fost o tânără arhitectă pe nume Farah. În anul 1979, în urma Revoluției radicalilor iranieni, cei doi sunt obligați să părăsească Iranul. S-au retras la Washington, unde au dus o existență obișnuită. După moartea șahului, Farah avea să treacă printr-o altă dramă. Fiica sa, Leila, murea la vârsta de 31 de ani.

Loading...

În anul 1978, Lisa Najeed Halaby, o tânără americană, avea să devină cea de a patra soție a regelui Hussein al Iordaniei. Lisa se transformă în regina Noor. Împreună au avut patru copii. După moartea regelui, tronul a fost preluat de fiul din prima căsătorie.

Noor decide să se reîntoarcă în SUA, unde are o relație apropiată cu cel mai bogat om din lume, mexicanul Carlos Slim Helu. Regina Elena a României s-a născut la Atena, ca prințesă a Greciei. Ea se trăgea dintr-o dinastie fabuloasă în care s-au născut Ecaterina cea Mare și regina Victoria. A fost fiica lui Constantin I, regele Greciei. S-a căsătorit cu regele Carol al II-lea.

Arthur Lee, autorul unei cărți despre regină spunea că viața ei este povestea Cenușăresei, dar inversată. Viața ei a început cu fericirea și s-a sfârșit cu deznădejdea.

Elena a fost martoră la abdicarea tatălui său, a fratelui, a soțului și a fiului. A cunoscut nefericirea conjugală și disperarea maternă. A murit în exil, departe de țară.

Tatăl său a renunțat la tron pentru că a refuzat ca Grecia să lupte în război alături de Antanta. Pe tron rămâne fratele ei Alexandru, iar ea împreună cu tatăl ei pleacă în exil.

regine

Căsătoria cu regele Carol al II-lea avea să-i aducă numai tristețe. După ce a revenit pe tron, Carol al II-lea hotărăște să o exileze la Florența, unde fiul său, Mihai, avea dreptul să o viziteze de două ori pe an. În momentul în care Mihai devine rege, Elena revine în România pentru a-i fi alături.

Moare în anul 1982, la 86 de ani, în Elveția, la Lausanne. În anul 1993, statul israel i-a conferit post-mortem medalia Dreaptă Între Popoare, pentru activitatea sa de salvare a evreilor în timpul regimului antonescian.

loading...