Descopera

Red Bull, o bautura energizanta cu adevarat nociva

Se vinde în toate magazinele din ţară. Se găseşte oriunde, este la modă, oricine poate să-l cumpere, să-l guste, fie şi numai din curiozitate, dar poate fi mortal și este vorba despre celebra băutură energizanta care „iți da aripi„.

Red Bull a fost creat pentru a stimula creierul şi nu pentru a fi consumat că băutura inofensivă sau răcoritoare. Se comercializează la nivel mondial cu sloganul: ”Mărește rezistenta fizică, îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi viteza de reacţie, dă energie şi o stare de spirit mai bună„. Toate acestea se presupune că există într-o cutiuţă de Red Bull, băutură energizantă a mileniului, (după cum susţin producătorii). Red Bull se vinde în aproape o sută de ţări şi are ca principali consumatori tineri şi sportivi, două segmente atractive care au fost captivate de stimulent.

Scurta istorie

Băutura a fost creată de Dietrich Mateschitz, un producător austriac , care a descoperit-o în timpul unei călătorii de afaceri la Hong Kong , unde se întâlnea cu un fabricant de periuțe de dinţi . Lichidul – bazat pe o formulă ce conţine cafeină şi taurina – făcea furori în oraşul respectiv; atunci s-a gândit că ar putea aduce produsul în Europa, unde nu era încă nici cunoscut, nici înregistrat, şi se putea astfel erija în producător.

În Franţa şi în Danemarca a fost interzisă băutura mortală, datorită componentelor sale de vitamine amestecate cu Glucuronolactonă.

red bull 300x145 - Red Bull, o bautura energizanta cu adevarat nocivaGlucuronolactona este un produs chimic de înaltă periculozitate, folosit de către Departamentul de Apărare din Statele Unite în anii 60 pentru stimularea moralului trupelor cantonate în Vietnam, şi acţiona ca un drog halucinogen care calmă stressul de război. Totuşi efectele sale în organism au fost devastatoare şi a fost întrerupt datorită numărului mare de cazuri de migrene ,tumori cerebrale şi boli ale ficatului manifestate la soldaţii care au consumat aşa ceva.

loading...

Glucuronolactona este catalogată între madicament ca un stimulent. Ce nu spune producătorul despre Red Bull, sunt consecinţele consumului:

  • Este periculos să-l bei chiar dacă după aceea nu faci exerciţii fizice, pentru că prin funcţia sa energizanta accelerează ritmul cardiac şi îţi poate provoca un infarct miocardic.
  • Eşti în pericol de a suferi o hemoragie cerebrală, pentru că Red Bull conţine compuşi care diluaţi în sânge fac inima să pompeze mai puţin, şi faci efort fizic simţindu-te mai puţin epuizat.
  • Este interzisă combinarea  Red Bull cu alcool, pentru că amestecul se transformă într-o „bombă mortală” care atacă ficatul , distrugând anumite zone care nu se mai refac niciodată.
  • Una dintre componentele principale ale  Red Bull este vitamina B12, utilizată în medicină pentru recuperarea pacienţilor intraţi în comă alcoolică. Astfel consumul energizantului produce hipertensiune şi o stare de excitabilitate, ca şi cum ai fi în stare de ebrietate, fără a fi băut alcool .
  • Consumul frecvent de  Red Bull duce la apariţia unei serii de afecţiuni nervoase şi neuronale ireversibile.

Concluzia este mai mult decât tristă

Este o băutură ce ar trebui interzisă în toată lumea. Venezuela , Republica Dominicana, Puerto Rico şi alte ţări din Caribe avertizează celelalte naţiuni că, amestecul acestui lichid cu alcool crează o bombă cu ceas pentru corpul omenesc.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top