Take a fresh look at your lifestyle.

Realitatea este o iluzie! Creierul cel mai mare dușman al nostru!

Vechile învățături tibetane susțin că realitatea este o iluzie. Chiar și Einsten conștientizase foarte bine această iluzie pe care a descris-o ca ”Realitatea este doar o iluzie, însă una foarte persistentă”.

”Totul este doar electricitate şi magnetism; totul este doar o iluzie. Realitatea este în plan spiritual.” Lobsang Rampa

Tot ceea ce este în jurul nostru este o mare iluzie sau o hologramă, așa cum susținea fizicianul argentinian Juan Maldacena, în 1997, când a lansat pentru prima dată teoria Universului Holografic.

Pornind de la această teorie, putem spune că Universul este o suprafaţă 2D, care conţine toate informaţiile necesare pentru a descrie un obiect 3D, care este de fapt doar o hologramă, aşa cum cipul de securitate al cardului nostru de credit conţine anumite informaţii. Revenind pe Terra, aceleași lucruri se întâmplă. Tot ceea ce ne înconjoară este de fapt informație, care cu ajutorul creierul este prelucrată. După prelucrare acesta o transformă în realitatea care ne înconjoară.

Creierul uman trebuie privit pentru un mecanism, capabil să transforme cadrul informațional în realitate. Cu ajutorul lui putem să percepem lucrurile din jurul nostru. Cu cât este mai antrenat, cu atât va funcționa mai bine și cu atât realitatea va fi diferită. Acum înțelegeți de ce doi oameni nu pot percepe realitatea la fel? Pentru că ei și-au antrenat creierul în moduri diferite și percepțiile fie sunt mai ridicate sau mai scăzute.

În esență, creierul este cel care ne ghidează prin realitate. Fără el am deveni niște oameni iraționali, care nu ar putea înțelege ceea ce este în jurul lor și cu siguranță că am vedea o altă realitate.

Loading...

Creierul, dușmanul nostru?

Tatiana Chernigovskaya este profesor, doctor în biologie și filosofie care cercetează creierul, conștientul și inconștientul, inteligența artficială și alte ramuri ce au tangențe cu acest domeniu. Aceasta a făcut o serie de descoperiri, cu privire la creier, care confirmă că iluzia realității este controlată de creier.

Creierul ia o decizie cu 30 de secunde înainte să o conștientizăm. Această secvență de timp este extrem de mare pentru activitatea creierului, de aceea ar trebui să ne întrebăm cine ia hotărârea, până la urmă: omul sau creierul?

Creierul ne minte. Una dintre indiciile care ne demonstrează acest lucru sunt halucinațiile. Un om care le vede nu ar ceda niciodată să creadă în inexistența lor. Pentru el imaginea din cap devine reală și el e convins de adevărul a ceea ce vede. Atunci, ce ne-ar determina să credem că lucrurile ce ne înconjoară acum nu sunt o halucinație?

Tu și creierul sunteți două entități distincte. Creierul ia toate deciziile fără tine și doar te face să crezi că tu deții controlul.

matrix

Pornind de la aceste descoperiri realizăm că nu avem niciun control real asupra vieții nostre. Liberul arbitru devine un basm, iar creierul cel care ne conduce. Cu toate acestea, permanent suntem hrăniți cu senzația că deținem controlul, dar noi, de fapt, suntem conduși de creier.

Creierul nostru este ca un calculator. Ne naștem cu un set de programe, iar pe altele le descărcăm de-a lungul experienței noatre existențiale. Se pare că acest calculator este conectat la marea hologramă (teoria Universului Holografic sau Matrix) și anumite informații și decizii sunt luate independent de noi. Este posibil ca această legătură, pe care creierul o are, cu lumea informațională reală să fie temelia iluziei în care trăim.

loading...

Comentariile sunt închise.