Istorie

RĂZBUNAREA DE-A LUNGUL ISTORIEI

Răzbunarea cea mai crudă este când duşmanul tău e silit a recunoaşte că tu eşti bun decât el. Istoria umanității a cunoscut multe cazuri de răzbunare. Bărbați, femei, copii, oameni cu putere sau nu și-au făcut dreptate după propriile reguli.

În anul 1972, la Munchen au loc jocurile olimpice. Mai mulți atleți israelieni au fost luați ostatici de mai mulți palestinieni, care făceau parte din gruparea teroristă Septembrie Negru. Unsprezece atleți și un polițist și-au pierdut viața.

Timp de 20 de ani, după acest nefericit eveniment, Israelul a lansat un program care s-a numit Răzbunarea lui Dumnezeu și care a avut ca scop uciderea palestinienilor.

Mossadul a fost implicat în multe asasinate care aveau ca scop răzbunarea celor care au murit în anul 1972. Multe voci au criticat atitudinea Israelului și a Mossadului, dar aceștia și-au văzut de planul pe care trebuiau să-l pună în practică. Lozinca Mossadului era nu vom uita și nu vom ierta.

Alexander Dumas s-a inspirat pentru crearea personajului Edmond Dantes din povestea reală a lui Pierre Picaud, un cizmar din orașul Nîmes. In anul 1807, acesta urma să se căsătorească cu o femeie bogată din oraș. Pentru că avea mulți dușmani care erau împotriva acestei căsătorii, aceștia l-au denunțat la poliție că ar fi spion al englezilor. Picaud a fost închis timp de șapte ani.

În închisoare se împrietenește cu preotul italian Torri, care înainte de a muri îi mărturisește unde a ascuns o comoară în Milano. După eliberare, Picaud pleacă la Milano unde recuperează comoara.

loading...

Se reîntoarce la Paris unde are o treabă de rezolvat. Răzbunarea pe cei trei prieteni care l-au reclamat la poliție ca fiind spion englez. Doi dintre cei trei prieteni au murit în condiții cel puțin suspecte. Cel de al treilea se căsătorise cu iubita lui Picaud si aveau o fiică și un fiu.

Picaud a determinat-o pe fată să se căsătorească cu un infractor care, ulterior, a fost arestat. Fata a murit din cauza șocului suferit. Afacerea familiei, un restaurant, a ars fără să fie descoperit un vinovat.

Mai târziu, și fiul acestuia este arestat în urma manevrelor făcute de Picaud. În noaptea de 23 august 1572, au fost ucise 30000 de persoane. Motivul? Renunțarea la catolicism și convertirea la ritualul protestant. Regele Carol al IX-lea s-a lăsat convins de mama sa, Caterina de Medici, să-i ucidă pe cei care renunțau la catolicism. A fost numită noapte Sfântului Bartolomeu.

După cel de al Doilea Război Mondial, mulți evrei nu au fost mulţumiţi de procesul de la Nurnberg. Evreii au revenit în Germania unde au trimis pachete cu pâine otrăvită gardienilor SS care erau deținuți la închisoarea Stalag XIII. 400 dintre gardieni au murit.

razbunare - RĂZBUNAREA DE-A LUNGUL ISTORIEI

Ulterior, unul dintre evrei a declarat că a dorit să otrăvească sistemul de alimentare cu apă din Berlin și astfel să moară câteva milioane de germani.

loading...
To Top