Razboiul continua in Paris: Cel putin 158 de morti in atentate

Circa 100 de persoane au fost ucise la sala de concerte din Bataclan, din centrul Parisului, si 40 de oameni au murit in alte zone din interiorul si imprejurimile Parisului in mai multe atacuri, relateaza Reuters.

Indivizi inarmati si atacatori sinucigasi au luat cu asalt vineri noaptea restaurante si baruri aglomerate, precum si o sala de concerte, in mai multe zone din Paris, ucigand zeci de oameni in ceea ce presedintele francez Francois Hollande a numit un atac terorist fara precedent. Fortele de ordine au identificat cel putin sapte puncte in care au fost comise vineri noaptea atentate la Paris, inclusiv la Stade de France, au declarat surse apropiate anchetei, scrie Protv.

Potrivit AFP, unul dintre atacuri, cel de la Stade de France (nordul Parisului), a fost comis de un kamikaze. Un alt atac s-a produs in sala de spectacole Bataclan (centrul Parisului), unde a avut loc o luare de ostatici. Alte atacuri s-au mai produs in alte cinci locuri, in cartiere din centrul Parisului, foarte frecventate vineri seara, in cartiere situate aproape de Piata Republicii, aflata la nici 200 de metri de sediul publicatiei Charlie Hebdo, tinta unui atac terorist in ianuarie.

Francois Hollande a vorbit in direct la scurt timp dupa masacrul de pe strazile Parisului.

„Este o oroare. Am mobilizat toate fortele posibile. Am asigurat toate cartierele pentru ca atacurile sa nu se repete. A fost decretata stare de urgenta. Vom inchide frontierele, nimeni nu mai poate parasi tara. Circulatia a fost interzisa in anumite zone ale Parisului”, a spus Hollande.

paris

Hollande a mai anuntat si de activarea codului rosu alpha, folosit in cazul unor atacuri multiple. Parisul a activat planul alb si in spitale, folosit doar in cazul unui aflux masiv de pacienti.

Loading... 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și