Războiul bacteriologic și consecințele sale devastatoare

În anul 1931, Japonia cucerește Manciuria. O provincie bogată în lemn, mătăsuri, cărbune, animale, mână de lucru. Dominația japoneză va continua, până în anul 1945, sfârșitul războiului. China opunea o rezistență fățișă japonezilor. Una dintre cele mai bogate și prospere regiuni ale Chinei fusese invadată de către japonezi.

Era necesar utilizarea unei arme ca să-i facă pe chinezi ascultători. Shiro Ishii era specialist în bacteriologie, cu studii făcute în Europa. În anul 1939, el a inventat un filtru cu ajutorul căruia se obținea dintr-o apă infectată cu bacili, o apă curată, 100%.

Armata japoneză a utilizat acest filtru, începând cu anul 1940. Autoritățile imperiale japoneze au văzut în Shiro Ishii salvarea. Cunoștințele sale în bacteriologie puteau fi utilizate de japonezi în războiul contra chinezilor.

În aceste condiții a luat naștere, în Manciuria, Unitatea 731. În cadrul acestei unități, Shiro Ishii va studia în cel mai mare secret, cei mai periculoși bacili, pentru a obține arma biologică. Unitatea 731 va fi instalată în orașul Harbin, unde populația era compusă din 240000 de chinezi, 80000 de ruși și 4000 de japonezi.

În anul 1940, Shiro Ishii declanșează epidemia de pestă în China. În 4 octombrie 1940, japonezii au împrăștiat, cu ajutorul avioanelor, boabe de grâu și orez, infectate cu virusul purtător de pestă, peste portul Ningpo.

Două zile mai târziu, epidemia de pestă s-a declanșat în Ningpo. Epidemia a avut efecte catastrofale în China. Milioane de morți.

În anul 1945, americanii reușesc să-l prindă pe Shiro Ishii. Cu toate că, URSS-ul cerea insistent SUA să-l predea pe Shiro, aceștia au refuzat și până în anul 1947, Shiro le-a pus la dispoziție americanilor toate studiile sale privind arma biologică.

Acest refuz al SUA se făcea în condițiile în care, Shiro experimentase arma biologică pe mulți deținuți americani. În anul 1949, SUA construiesc în Arkansas, prima uzină destinată fabricării în serie de arme biologice. În anul următor, SUA produc prima bombă încărcată cu bacterii, care proveneau din rugina cerealelor.

În anul 1952, China și Coreea de Nord au acuzat SUA că au utilizat arme biologice împotriva lor. Este vorba despre avioane americane, care au survolat aceste țări și au împrăștiat insecte purtătoare de boli infecțioase. Insectele erau purtătoare de holeră și pestă.

bacterii - Războiul bacteriologic și consecințele sale devastatoare

China a reușit să captureze patru dintre aviatorii americani, care au recunoscut natura zborului pe care l-au efectuat. Mai târziu, Shiro Ishii a fost preluat de Coreea de Sud. Își încheiase misiunea în SUA.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns