The news is by your side.

Ramadanul, mai mult daunator decat benefic?

0

Putem posti în luna Ramadan doar ziua? Noaptea poate fi la locul ei de cinste unde putem trăi în desfrâu şi dezmăţ. Dar ziua nu, căci e pauză pentru a ne odihnim după atâta mâncare şi băutură.

Iată ce scrie în Al-Baqara , pag 29, versetul 186: împreunarea cu femeile voastre vă este Îngăduita În nopţile de post, căci ele vă sunt vouă veşmânt, precum şi voi le sunteţi lor veşmânt. Dumnezeu ştie că voi înşivă v-aţi trăda şi atunci El s-a întors către voi şi v-a încuviinţat. Împreunaţi-vă acum cu ele şi cereţi ceea ce Dumnezeu v-a scris! Mâncaţi şi beţi până ce veţi putea deosebi în zori un fir alb de un fir negru! Apoi postiţi până în noapte şi nu vă împreunaţi cu ele, ci staţi şi chibzuiţi În locurile de rugăciune…. ”.

După aşa o noapte copioasă, ziua oricum o dormi şi nu îţi trebuie post, căci posteşti singur de la sine. Adică şi păgânii fac la fel. Noaptea fac dragoste cu nevestele (iubitele), mănâncă şi beau, iar când se face dimineață, dorm până după amiază să se refacă pentru continuarea dezmăţului din noaptea următoare. Şi atunci unde este purificarea indivizilor?
ramadan Ramadanul, mai mult daunator decat benefic?
Moise a postit 40 de zile şi 40 de nopţi, fără să mănânce sau să bea ceva, când Dumnezeu i-a dat cele două table de piatră cu cele 10 porunci, pe Muntele Horeb. Iisus a postit 40 de zile şi 40 de nopţi în pustiu. Dacă Iisus ar fi mâncat noaptea atunci postul său era inutil, aşa cum se întâmplă în Ramadan. Deci, postul trupesc impus de arabi este oarecum fără logică, pentru că nu ai voie la nimic ziua iar cum s-a lăsat noaptea poţi gusta din orice fără să păcătuiești. Şi atunci unde este purificarea?

În acest fel putem spune că Ramadanul nu este benefic pentru sănătate şi poate produce multiple disfuncții, asta ca să nu mai vorbim de spirit care nu poate să se purifice ziua şi noaptea să trăiască în desfrâu.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și