Take a fresh look at your lifestyle.

Ram Bahadur Bomjon, reincarnarea lui Buddha?

De foarte multe milenii călugării budişti l-au căutat sub diverse forme pe liderul lor spiritual Buddha. Dacă cei mai mulţi dintre ei se pot lăuda că i-au urmat calea şi în cele din urmă au ajuns la forma sa spirituală, se pare că budismul are nevoie de încă o confirmare.

Reîncarnarea marelui Buddha


Un tânăr de doar 15 ani, Ram Bahadur Banjan, este considerat reîncarnarea marelui Buddha. Încă din copilărie Banjan şi-a descoperit vocaţia spre meditaţie, iar scopul său suprem era atingerea Nirvanei.

La data de 17 mai 2005 tânărul a intrat în meditaţie profundă. Mai bine de zece luni a stat în poziţia lotusului, fără să bea apă sau să mănânce şi a meditat fără încetare. Imediat cazul său a atras atenţia cercetătorilor care până la urmă nu au putut explica cum este posibil ca un om să reziste atâta timp fără hrana, apă său somn. Locul de meditaţie ales, undeva în inima junglei Bară, Nepal, a devenit loc de pelerinaj. Sute de curioşi îl vizitau zilnic peDumnezeul viu” aşa cum îl supranumeau.

Fervoarea pelerinilor a crescut spectaculos când Ram a fost muşcat de un şarpe. În jurul său a fost ridicată o draperie, care, după cinci zile, s-a dat la o parte, iar el a spus: „M-a muşcat un şarpe, dar n-am nevoie de tratament. Am nevoie de şase ani de meditaţie profundă.

După cele 10 luni de meditaţie, într-o zi de 11 martie, Ram Bahadur Bomjon a dispărut. Nu se poate preciza cu exactitate dacă a fost răpit sau a plecat de bună voie. I s-au găsit doar hainele. Peste o mie de oameni au participat la căutarea sa, dar nici până în ziua de astăzi tânărul nu a mai fost găsit.

Părerea autorităţilor este că tânărul a plecat de bună voie. Alungat probabil de forfotă mulţimii, de miile de priviri curioase şi poate chiar de amploarea comerţului care luase avânt la Bară.

Loading...

Există voci care susţin că l-ar fi văzut pe tânăr într-o pădure numită Gopeni, la câţiva kilometri de Ratanpuri, o regiune aflată tot în jungla Bară. El le-ar fi spus martorilor că se duce într-un loc ascuns pentru a medita pentru următorii şase ani după care se va întoarce.

loading...

Comentariile sunt închise.