Puterile paranormale i-au ajutat pe medicii antici chinezi să vadă boala din organism cu ochiul liber

Medicina tradițională chinezească are o istorie de peste 3000 de ani. Remediile tradiționale puteau să vinde orice boală într-un timp extrem de scurt și se bazau în principal pe plantele pe care natura le furniza celebrilor vraci sau medici chinezi.

Există diferite povești conform cărora unii dintre cei mai experimentați medici chinezi din antichitate posedau puteri paranormale care le permitea să vadă boala cu ochiul liber. Aceste puteri paranormale proveneau din adâncul minții acestor superoameni, care doar cu ajutorul plantelor comune reușeau să vindece până și cele mai complexe boli, care în ziua de astăzi nu își au leac.

1. Hua Tuo ( 140-208 î.Hr. )

Hua Tuo este recunoscut ca fiind primul chirurg din medicina chinezească și implicit din lume. Se spune că era capabil să vadă cu ochiul liber tumorile din corpul uman pentru ca mai apoi să poată identifica cauza bolii.

Hua Tuo i-a spus împăratului Cao Cao că are o tumoare la creier. Acesta a crezut că vrea să-l omoare, folosind pretextul de a-i face investigații amănunțite la cap. Împăratul a ordonat ca medicul să fie aruncat pe viață în închisoare. La doar două luni după acest incident, Cao Cao a murit din cauza unei tumori pe creier.
Hua Tuo a fost un personaj umil, care nu și-a urmărit niciodată interesul propriu. El vindeca săracii și l-a refuzat în nenumărate rânduri să devină medicul oficial al împăratului. A fost numit șimedicul divin” datorită capacităților sale paranormale de a vedea o tumoare în interiorul organismului. Pentru că nu s-a putut explica această abilitate a lui Hua Tuo a fost pusă pe seama divinului.

Loading...

2 . Bian Que (~ 500 î.Hr. )

Bian Que este un alt personaj misterios din medicina tradițională chinezească. Se spune că era capabil să scaneze corpul uman cu o viziune similară a razelor X. Așa s-a întâmplat și atunci când l-a vindecat pe prințul de la curtea împărătească. Se afla într-un somn profund și toți au crezut că prințul este mort, dar Bian Que a reușit să-și dea seama că este vorba despre comă.
Medicul i-a dat un medicament misterios și după câteva ședințe de acupunctură, prințul s-a trezit din lungul său somn.

3 . Zhang Zhongjing ( 150-219 d.Hr. )

medicina traditionala chinezeasca

Când medicul Zhang Zhongjing avea 20 de ani s-a întâlnit cu un înalt de la curtea împăratului. Medicul i-a spus că la vârsta de 40 de ani îi vor cădea sprâncenele și părul, pentru ca în jumătate de ani să moară. Pentru a preveni această dramă, Zhang Zhongjing i-a oferit un medicament misterios pe care respectivul funcționar l-a refuzat.
Anii au trecut și atunci când a împlinit 40 de ani, funcționarul a început să se simtă din ce în ce mai rău. I-au căzut părul și sprâncenele, iar în cele din urmă a fost răpus de o boală misterioasă, care probabil era cancerul.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și