The news is by your side.

Putem cuceri spațiul prin „printarea” oamenilor pe alte planete

0

Cele m ai importante voci ale omenirii au declanșat semnalul de alarmă cu privire la măsurile necesare pentru ca rasa umană să poată supraviețui în mileniile următoare. Singura concluzie la care s-a ajuns este că popularea altor planete este iminentă, dar din cauza nivelului tehnologic scăzut din acest moment acest lucru pare de domeniul science-fiction.

Adam Steltzner, unul dintre cei mai importanți oameni din NASA vine cu o soluție surprinzătoare despre cum se pot explora și coloniza planetele cele mai îndepărtate în viitorul apropiat.Printarea” oamenilor este soluţia uimitoare propusă de celebrul specialist.

„Cea mai bună modalitate de a coloniza spațiul este să printăm oamenii direct pe planeta pe care dorim să o colonizăm”, a declarat Steltzner în cadrul unei conferințe susținute în Washington.

Acest procedeu este unul extrem de simplu, dar în același timp foarte greu de pus în aplicare. Printarea oamenilor, la care s-a referit specialistul NASA, constă în encriptarea ADN-ului uman în bacterii care ar putea fi trimise spre planeta care urmează a fi colonizată. Oamenii de știință au descoperit recent că microbii și bacteriile pot supraviețui unui zbor între Terra și Marte. Pornind de la acest concept, se dorește encriptarea ADN-ului uman în aceste forme microorganisme. Acestea, odată ajunse la locul de destinație, vor începe să pună bazele procesului de terraformare.

În acest fel, atmosfera planetei în cauză va începe să se modifice, iar ecologia și temperatura vor deveni similare cu cele e pe Terra. Bineînțeles că acest procedeu va fi unul de durată, dar apoi ADN_ul uman existent în bacterii poate să înceapă să se dezvolte și astfel oamenii care au existat pe Terra vor exista pentru a doua oară și viața poate continua liniștită.

Chiar dacă acest procedeu pare unul simplu, lucrurile se complică în momentul în care ADN-ul uman trebuie colectat și encriptat într-o bacterie. Încă nu există tehnologie pentru acest lucru uimitor, dar probabil că peste câțiva ani problema se poate pune altfel, iar procedeul de terraformare se poate declanșa, de exemplu pe Marte.

Ce este terraformarea?

Terraformarea, în engleză terraforming, reprezintă procesul ipotetic de modificare artificială a realităților atmosferice, topografice, climatice, geologice și ecologice ale unei planete, satelit sau alt corp ceresc, cu scopul final de a-l transforma într-un spațiu locuibil, care să reprezinte cât mai fidel condițiile terestre favorabile vieții. Terraformarea este necesară pentru a păstra omenirea și alte viețuitoare pământești în viață pe alte lumi.

Majoritatea planetelor pot, chiar în starea actuală, să susțină viața unor micro organisme care sunt adaptate la mediul respectiv, dar sunt și planete complet sterpe, iar acestea nu implică păreri etice deoarece nu sunt viețuitoare care să fie afectate sau chiar eliminate din cauza terraformării. Totuși, sunt unii care cred că omenirea nu are nici un drept să modifice natura cum vrea, dar sunt și care suntla mijloc” și consideră că atât timp cât viețuitoarele de pe acea lume nu își urmează viața după voie, ca oamenii, nu este nimic greșit în terraformarea acelei lumi, în caz contrariu, nu avem dreptul să modificăm lumea care pe drept le aparține, așa cum nici noi nu ne dorim să ne modifice alții planeta, sau doar în spații restrânse atât încât să nu lederanjăm”.

terraformare Putem cuceri spațiul prin "printarea" oamenilor pe alte planete

Alții cred că indiferent dacălocuitorii” acelei lumi își urmează viața cum vor sau nu, sunt totuși viețuitoare. Sunt foarte multe păreri și tabere, dar în final se împart în două mari tabere, cei care sun contra și cei care sunt pro.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și