Medicina alternativa

PUNCTELE ENERGETICE ȘI BOLILE ORGANISMULUI UMAN

În medicina tradițională chineză, corpul este format din fluxuri vitale. Acupunctura este una dintre cele mai bune metode de activare a acestor fluxuri. Zu San Li este punctul celor o sută de maladii. El se află sub rotulă, în partea dreaptă, la distanță de o palmă de rotulă.

Corpul uman are 365 de astfel de puncte, așezate pe cele 12 meridiane ale corpului. În tradiția chineză se consideră că, longevitatea este dată de masarea acestui punct, care activează fluxuri vitale.

Această tehnică este folosită și de japonezi, recunoscuți pentru longevitatea lor. Masarea unui punct energetic duce la modificarea fluxurilor energetice și canalizarea lor către organele vitale ale corpului.

Prin masarea acestui punct se activează cele mai puternice glande ale corpului. Fluxurile energetice activează sistemul imunitar al organismului, acesta devenind mai puternic față de anumite boli. Masajul se face în fiecare dimineață, timp de 10 minute, în sensul acelor de ceas.

Masajul nu trebuie să se facă înainte de culcare, pentru că va da insomnii. Chinezii susțin că rezultatele sunt spectaculoase, atunci când masajul se face pe lună plină.

Corpul uman este menținut în viață de fluxurile energetice. Atunci când aceste fluxuri sunt blocate, se formează noduri care duc la scăderea sistemului imunitar și implicit la apariția bolilor. În Japonia și China se spune că stresul este una dintre bolile moderne care afectează populația, dat fiind numărul mai mare de ore de muncă, față de Europa, aglomerația orașelor.

loading...

Tehnica de masare a punctelor energetice a devenit o practică curentă, fiecare persoană recurgând la astfel de metode și tehnici. Din păcate, europenii au descoperit târziu aceste puncte și fluxuri energetice, fiind neîncrezători, în prima fază, în rezultatele excepționale ale masării.

Chinezii consideră că, fluxurile energetice sunt în armonie cu forțele cosmice. Când acest echilibru dispare, apar bolile. Punctele energetice ale corpului uman captează energia care este vitală corpului uman.

Meridianele energetice si vindecarea naturala - PUNCTELE ENERGETICE ȘI BOLILE ORGANISMULUI UMAN

Există posibilitatea ca din diferite cauze, să se blocheze canalele energetice, prin care trec fluxurile energetice.  Acupunctura și masarea punctelor energetice duc la o circulație bună a energiei în canalele corpului uman. Punctul Zu San Li acționează direct asupra coloanei vertebrale, abdomenului, ficat, rinichi, membre inferioare.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top