The news is by your side.

Provin visele noastre dintr-o lume paralela? Iată ce spun specialiștii

Întotdeauna visele au fost considerate un mister care îl învăluie pe om în timpul nopții. În antichitate, grecii credeau că visele sunt modalitatea zeilor de a transmite oamenilor mesaje sau chiar de ai atenționa asupra viitorului. Chinezii priveau visul ca pe o modalitate de desprindere de această lume și precum o incursiune în lumea celor drepți. Egiptenii erau convinși că decodificarea mesajelor din vise se poate face numai de către persoanele care posedă un anumit har, iar amerindienii credeau că lumea viselor este una paralelă cu realitatea.

În ziua de astăzi suntem învățați că visul este doar o expresie a creierului, care nu a fost niciodată pe deplin explicată și nici înțeleasă. Această expresie are numeroase funcții, după cum au descoperit oamenii de știință, dar chiar și așa noțiunea de vis este mult mai complexă decât ar putea să creadă cineva. Dar de unde vin visele și oare au o semnificație ascunsă?

Au existat numeroși teoreticieni care au încercat să expună o definiție a viselor, dar niciodată nu au reușit. În ultima perioadă se vorbește despre o legătură strânsă între lumile paralele și vise.

Pe la mijlocul secolului trecut, o echipă de specialiști a încercat să determine locul exact al particulelor din creier care se fac responsabile cu visele. Straniu este faptul că nu au reușit. Experimentul a fost reluat ani buni mai târziu, dar rezultatul a fost același.

Fizica cuantică se îndreaptă cu pași repezi spre atestarea existenței lumilor paralele. În același timp, oamenii de știință sunt din ce în ce mai convinși că există o legătură între aceste lumi și visele omului. Explicația este că particulele au o capacitate incredibilă să se multe dintr-o lume în alta sau dintr-un univers în altul.

În acest fel, acele particule care se fac vinovate cu producerea viselor ar putea să aibă capacitatea să se deplaseze în infinitul lumilor paralele și astfel să se producă visele. De asemenea, fizicienii susțin că în fiecare lume paralelă ar putea exista câte o copie din fiecare om, iar în timpul visului, se crează o legătură incredibilă între aceste lumi și realitate. În acest fel ar putea să se producă visele.

vise

Această teorie se regăsește în formă incipientă și cercetătorii încă lucrează spre a-i da o formă finală și în acest fel visele să fie pe deplin înțelese.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și