Conspiratii

Protocoalele inteleptilor Sionului sau cum si-au dorit evreii sa cucereasca lumea

Protocoalele înţelepţilor Sionului este un document care a fost prezentat drept argument, încă din secolul XIX, pentru a justifica planurile evreilor de a cuceri lumea. Se presupune că aceste Protocoale reprezintă nişte procese-verbale redactate cu ocazia unei întâlniri ai liderilor evrei la Congresul Sionist, susţinut la Basel, în anul 1897.

Acest manifest de manipulare şi opresiune conţine elemente dar şi instrucţiuni despre cum pot fi folosite fiinţele, războiul, religia, precum tehnici de manipulare dar şi de control,  şi modalităţi esenţiale de spălare a creierului. Protocoalele sunt prezentate de unii drept dovadă unui complot al evreilor de a domina şi apoi cuceri întreaga lume, sub forma unei autocraţii.

Singura problemă este că aceste Protocoale sunt aprig contestate iar existenţa lor nu pare să fie pe atât de reală pe cât se crede. Mulţi cred că este un fals antisemit copiat după o satiră machiavelică de la mijlocul sec. XIX-lea, despre ambiţiile imperialiste a lui Napoleon III. Conform acestei teorii, numele primului preşedinte al Franţei a fost pur şi simplu înlocuit cu iudaismul.

Prima apariţie a acestor documente suspecte a fost semnalată în Rusia la începutul secolului XX, unde a fost publicată de-a lungul timpului sub diverse forme. Această cercetare stabileşte că evreii se aflau în spatele suferinţei interne din Rusia , fiind responsabili de pierderea războiului ruso-japonez din 1905.

Faptul că Protocoalele au ajuns să fie tipărite în limba engleză abia la începutul anilor ’20 ne face să credem că documentele nu sunt decât o farsă rasistă. Cum Europa încerca să-şi revină din criză economică instaurata după  Primul Război Mondial, întreaga vină pentru dezastrul economic din Europa dar şi din SUA a fost aruncat în spinarea evreilor.

Să fi fost Protocoalele înţelepţilor Sionului o ocazie pentru masele marginalizate de a-şi defula mânia şi frustrarea? În acest fel nu trebuie să uităm că documentul a fost utilizat şi de Hitler şi ulterior de partidul nazist, pentru a justifica persecuţia evreilor, iniţial în Germania şi apoi în întreaga Europă.

loading...

aur 1 - Protocoalele inteleptilor Sionului sau cum si-au dorit evreii sa cucereasca lumea

Faptul că anumite teorii susţin că aceste Protocoale stau la baza unor grupări precum Ordinul Iluminaţii, francmasonii sau extratereştrii, autenticitatea lor este cu atât mai puţin reală. Cu toate acestea unii încă mai cred că Protocoalele înţelepţilor Sionului sunt un plan care detaliază complotul evreilor de a cuceri lumea.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top