Medicina alternativa

Proprietatile curative ale semintelor de bostan

Dietologii din întreaga lume apreciază semințele de bostan pentru proprietățile lor curative. Ele conțin  36-52% grăsimi, vitamine, microelemente şi, mai ales, zinc.

Cele mai frecvente boli sau afecșiuni pe care le pot combate aceste semine miraculoase sunt: prostatita croniă, cu constipaţia şi balonarea, sunt diuretice, întăresc muşchiul cardiac şi rinichii, ajuta la creşterea părului, elimina metalele grele din organism.

Pentru bolile enumerate se prepară laptele de bostan. Un pahar de seminţe se pisează bine (ideal într-un vas de lut), pe parcurs se adăugă – puţin câte puţin – 3 pahare de apă clocotită. Se strecoară, se stoarce bine terciul şi se bea lichidul obţinut de trei ori pe zi, câte 1/2 de pahar, înainte de masă. Ceai de bostan: O altă variantă, la fel de eficientă: două linguriţe de seminţe râşnite se infuzează în 2 pahare de apă clocotită (de preferinţă în termos). Se bea câte un pahar, de două ori pe zi.

În caz de limbrici (viermi intestinali), se prepară un amestec din 30 g de seminţe crude de bostan, cu pielita verde păstrată neapărat, 50-60 ml de apă şi o linguriţă de miere de albine. Se administrează pe nemâncate, câte o linguriţă, timp de o oră, până se consuma toată doza. Peste 3 ore, se bea un preparat purgativ, peste 30 minute se face o clismă. Pentru copii, doză de seminţe este următoarea: 10-12 ani – 15 g, 5-7 ani – 10 g, 3-4 ani – 7,5 g; 2-3 ani – 3-5 g.

seminte de dovleac - Proprietatile curative ale semintelor de bostan

În cosmetică seminţele de bostan se folosesc pentru îmbunătăţirea şi împrospătarea culorii tenului. Seminţele crude se pisează bine, se amestecă cu apă clocotită (1:10) şi se fierb până se obţine o pastă omogena care se aplică pe fata pentru 15-20 minute şi se spală cu apă călduţă.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top