PROIECTULUI MANHATTAN, UN PLAGIAT AMERICAN, BAZAT PE CERCETĂRILE SPECIALIȘTILOR NAZIȘTI

A fost numele de cod al fabricării primei bombe atomice, în timpul celui de al Doilea Război Mondial. La proiect au participat SUA, Marea Britanie și Canada. Proiectul s-a derulat între 1942 și 1946, sub conducerea generalului Groves.

La proiect au participat 130000 de persoane iar în anul 1945, costurile se ridicau la două miliarde de dolari, echivalentul a 26 de miliarde de dolari în 2013. Producția bombei atomice s-a făcut în 30 de locații secrete, din SUA, Canada, Marea Britanie. Marea problemă a americanilor a fost cantitatea mare de uraniu de care aveau nevoie și nu dispuneau de ea.

Din 1940 până în 1945, Germania depozitase în Belgia 3300 de tone de uraniu, care proveneau din Congo. La sfârșitul războiului, SUA au recuperat 1100 de tone de uraniu, pe care și le-a însușit. În anul 1945, era o competiție între Germania și SUA, cu privire la cine va termina primul bomba atomică. Americanii știau că Germania dispune de cantitatea de uraniu necesară dar și de tehnologia necesară. Germania se afla cu un pas înaintea SUA.

În anul 1945, Germania a hotărât să trimită uraniu și specialiști în Japonia, pentru a grăbi fabricarea bombei atomice în Japonia. Submarinul U 234 este cel care va face transportul. Submarinul a fost capturat de americani și tot uraniul aflat în submarin a luat calea SUA. Specialiștii germani și documentele tehnice au fost duși în SUA și obligați să ofere informațiile necesare americanilor.
Bomba a fost numită de americani Little Boy și a făcut 70000 de morți, în atacul asupra orașului Hiroshima.

Little Boy avea o lungime de trei metri, lățimea 73 de centimetri, greutatea 4,4 tone, încărcătura nucleară de 15 kilo-tone. Einstein a mers personal la președintele SUA, pentru a-l ruga să nu folosească bomba atomică asupra Japoniei. Einstein nu a fost ascultat, dat fiind temerea americanilor că Japonia nu va capitula. Americanii vedeau cum rușii împart Europa după bunul plac și amenințau Japonia că va ataca Manciuria.

Loading...

Little_Boy

Americanii trebuiau să-și arate supremația în forță. Istoricii susțin că americanii trebuiau să dea un impact psihologic puternic rușilor. Referitor la capturarea submarinului U 234, sunt istorici care susțin că personalul submarinului, din ordinul lui Martin Borman, s-ar fi predat americanilor, de bună voie.
Practic, Borman și alți câțiva înalți ofițeri naziști și-au negociat și câștigat libertatea, după terminarea războiului.

Sunt voci care susțin că proiectul Manhattan este un plagiat american, fondat pe cercetările specialiștilor naziști. Sunt mari rezerve cu privire la leadershipul american în domeniul nuclear.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și