Take a fresh look at your lifestyle.

PROIECTUL BLUE BOOK, cum încearcă SUA să se apere de OZN-urile ostile

După celebra întâmplare a cărui erou a fost Arnold Kenneth, un pilot care în timpul unui zbor a raportat că avionul său a fost înconjurat de obiecte zburătoare de origine necunoscută, armata americană a intrat în alertă.

În anul 1947, US Air Force lansează proiectul Sign care avea ca scop studierea acestui fenomen. Ca urmare a repetării acestor apariții, în anul 1952 este lansat proiectul Blue Book la care au participat reprezentanți ai

Pentagonului și cercetători civili. Proiectul a avut trei obiective foarte clare. Analiza declarațiilor martorilor la aceste evenimente. Determinarea gradului de risc pe care OZN-urile îl au asupra securității SUA.

Încercarea de a recupera și exploata tehnologia extraterestră. În cadrul proiectului Blue Book au fost analizate 12618 cazuri. Până în anul 2015, documentele aferente acestui proiect au fost clasate. După declasificarea lor, multe voci au susținut că arhiva este o mină de aur cu privire la evenimentele extraterestre.

Pentru că specialiștii care au lucrat în cadrul proiectului nu au avut explicații la multe din aceste cazuri, conducătorii proiectului au întocmit un memorandum în care susțineau că documentele trebuie clasate și ținute departe de opinia publică.

Dat fiind gravitatea problemei, oficialii de la Casa Albă decid implicarea CIA în acest proiect. Toate documentele sunt transferate la Military Reference Branch.

Loading...

Echipa de specialiști care s-a ocupat de acest proiect a suferit multe modificări din cauza faptului că cei implicați nu puteau să ofere explicații la valul de apariții OZN, începând cu anul 1952. Cei care au condus proiectul au reclamat că nu dispun de logistica necesară. Casa Albă decide majorarea bugetului, dotarea cu radare și telescoape performante. În plus, toate aeroporturile au fost dotate cu camere de supraveghere, dat fiind, apariția OZN-urilor, în special, în această zonă.

În vara anului 1952, are loc un incident care a fost considerat că poate aduce prejudicii asupra securității SUA. Au fost observate mai multe apariții de OZN-uri deasupra Casei Albe. Decizia preşedintelui Truman a fost ca CIA să se implice, considerând că siguranța națională a SUA poate avea de suferit.

rp_ozn.jpg

Oficialii USS Air Force au decis modificarea regulamentului de funcționare, introducând proceduri în cazul unui atac extraterestru. Pe măsură ce evenimentele extraterestre se produceau, regulamentul de funcționare înregistra noi modificări.

Blue Book este unul dintre cele mai longevive proiecte derulate în SUA care a încercat să rezolve unele aspecte legate de evenimentele extraterestre. Cele mai multe din documentele declasificate relevă neputința US Air Force de a face față acestui fenomen.

loading...

Comentariile sunt închise.