Proiectul 1974: SUA a reusit sa contruiasca o farfurie zburatoare supersonica

Proiectul 1974: SUA a reusit sa contruiasca o farfurie zburatoare supersonica

Proiectul 1974” s-a bazat pe construcția unei farfurii zburătoare care putea să atingă viteze fenomenale într-o perioadă scurtă de timp. Bazele proiectului au fost puse de cercetătorii americani încă din 1956, când printr-o adresa oficială se arata că farfuria zburătoareva atinge o viteză maximă între 3 şi 4 Mach”, adică putea sa zboare cu 4000 km/h, în toate direcțiile ca şi când ar fi ignorat gravitația.

Inginerii angrenați în acest proiect misterios au elaborat schiţa unei farfurii zburătoare după care au început s-o construiască. Nu se ştie cu exactitate materialele care au fost folosite şi nici rezistenta acestora. Documentele descoperite în Arhivele Naţionale din Statele Unite de către jurnaliştii americani, indică faptul că un zbor între New York şi Miami se putea efectua în doar 24 de minute. De aici ne putem da seama de viteză impresionantă cu care era capabilă să călătorească farfuria zburătoare.

Costul unei asemenea operațiuni s-a ridicat la circa 30 milioane de dolari.  Conform documentelor oficiale, farfuria zburătoare nu a reuşit să se ridice prea mult de la sol şi nu a atins niciodată viteza de 4000 km/h, dar aceste concluzii sunt greu de digerat în condiţiile în care ştim foarte bine ca americanii ascund orice urmă atunci când vine vorba despre tehnologia de care dispun. Probabil căProiectul 1974” a fost declarat un insucces doar de ochii publicului, în timp ce farfuriile zburătoare exista în bazele secrete americane.

Germania a reuşit să construiască farfurii zburătoare încă din Al Doilea Război Mondial, Rusia a dezvoltat celebrele Cosmospheres si atunci ne vine greu să credem că SUA nu a reuşit până în prezent să deţină astfel de aparate de zbor.

Loading...
loading...

Related posts