Take a fresh look at your lifestyle.

PROIECTELE SPAȚIALE NU MAI SUNT O PRIORITATE PENTRU NASA

1

În 11 octombrie 2010, președintele Obama anunța întreruperea programului Constellation din lipsă de fonduri. Programul avea ca obiectiv misiuni de lungă durată pe Lună, începând cu anul 2020.

După acest anunț, oficialii de la NASA au prezentat un bilanț cu privire la cinci nave spațiale de tip Atlantis și Columbia care au zburat în spațiul cosmic 1333 de zile, au parcurs 873 de milioane de kilometri și au efectuat în 30 de ani, 21000 de tururi în jurul Pământului.

În bilanț, se mai spunea că americanii au renunțat la rachetele rusești Soyuz pentru transportul astronauților pe stația spațială internațională, ISIS, deoarece în nouă luni s-au înregistrat cinci eșecuri în intrarea pe orbită.

La scurt timp, Rusia avea să piardă trei sateliți de telecomunicații lansați de racheta Proton , care s-au prăbușit în oceanul Pacific. În presă aveau să fie publicate mai multe articole despre pericolul rachetelor rusești.

Pentru moment, Rusia nu mai construiește rachete lansatoare. Au urmat alte două eșecuri, dispariția unui satelitului american UARS, cu o greutate de 6,3 tone și a unui satelit german, numit ROSAT.

Loading...

Cei care au încercat să explice aceste eșecuri au lansat ipoteza că una dintre cauze ar fi expansiunea atmosferei care acționează ca o frână în aceste lansări.

Statisticile NASA arată că într-un an, dispar de pe orbită 20 de sateliți. Pe de altă parte, sunt specialiști care susțin că distrugerea sateliților se poate realiza de pe Pământ și China este o putere care deține astfel de mijloace.

rp_nasa.jpg

Ultima misiune pe Lună a avut loc în anul 1972. Astronautul Gene Cernan, membru al misiunii Apollo17, spunea, plecăm de pe Lună așa cum am venit…Dacă Dumnezeu va dori, vom reveni cu un mesaj de pace și speranță pentru omenire. Mulți și-au pus întrebarea de ce Cernan vorbea despre un mesaj de pace pe un astru deșertic, nelocuit.

loading...