Istorie

Programul Lebensborn, cum au încercat naziștii să creeze o rasă pură

Unul dintre scopurile principale ale naziștilor a fost crearea unei inepții, o rasă pură. Rasa ariană trebuie să existe în unanimitate pe Terra și astfel viitorul era unul strălucitor.

Pentru a implementa această idee, conducătorii naziști au pus bazele unui program secret, pe care l-au intitulat Lebensborn. Acest program era cunoscut în mediul SS precum Izvorul Vieții și avea ca scop încurajarea tinerelor necăsătorite să nască cât mai mulți copii din rasa ariană.

Trebuie menționat că în perioada Germaniei naziste, era o rușine de neimaginat pentru ca femeile nemăritate să nască copii. Această cutumă trebuia îndepărtată cu orice preț, în condițiile în care în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial sute de mii de bărbați germani își pierdeau viața pe front. În aceste condiții, numeroase femei rămâneau nemăritate, motiv pentru care nu erau dispuse să nască copii. Și atunci cum se putea impune rasa ariană pe Terra?

Femeile de rasă pură, așa cum le numeau naziștii, au fost selectate să se cupleze cu ofițerii naziști. Ele erau forțate să participe la programul Lebensborn și atunci când agenții SS întâmpinau obiecții, aceștia aplicau corecții greu de imaginat.

Interesant este faptul că programul a fost implementat în mai multe țări, precum Norvegia, Belgia și Franța, unde femeile înalte, blonde și cu ochii albaștri erau considerate de rasă pură.

După ce se nășteau, acești copii puri erau selectați și trimiși în Germania. Istoricii susțin că peste 20.000 de astfel de copii s-au născut în urma programului de purificare al rasei umane. Trist este că în clipa în care Germania a capitulat, acești copii au fost maltratați și izgoniți din Europa. Cel mai cunoscut dintre copiii supraviețuitori Lebensborn este Frida Lyngstad, cântăreața din trupa pop suedeză, ABBA.

loading...

Lebensborn Nazi program 3 - Programul Lebensborn, cum au încercat naziștii să creeze o rasă pură

Acest program a fost gândit și implementat de Himmler, care spre ironia sorții nu a respectat niciodată standardele fizice ale rasei ariene pure.

loading...
To Top