Profetie mayasa: Anul 2012 nu va aduce anihilarea fizica a omenirii

Când va veni Katun 9 Ahau, toată lumea va trebui să-mi accepte învăţăturile. Când va veni ziua potrivită…fără a-i abandona în ultimele zile ale nenorocirii, în ultimele zile ale legării mănunchiurilor celor 13 katun din 4 Ahau, atunci va veni sfârşitul lumii şi katunul strămoşilor noştri se va înălţa din nou. Chilam Balam din Tizimin (Makemson).

Sfârşitul fiecărei epoci maya sau al fiecărui Soare este marcat de o catastrofă de proporţii. Epoca a cincea se sfârşeşte în anul 2012 şi se preconizează foarte multe cutremure de intensitate ridicată, ele chiar se produc în prezent, şi erupţii majore ale vulcanilor activi.

Profeţia mayaşă transmite un mesaj clar cu privire la epoca în care ne aflăm şi care în doar câteva luni se va încheia. În trecut cei patru Sori, adică epocile anterioare din calendarul mayaş, s-au încheiat cu catastrofe majore, fie Pământul a fost afectat de apă, foc, vânt, sau chiar de schimbări climaterice deosebite. Un fapt interesant se regăsește pe Piatra Soarelui azteca, undele cele 4 epoci sunt marcă de mai multe hieroglife care reprezintă urgiile produse atunci când fiecare s-a încheiat.

Există dovezi geologice că la fiecare 26500 de ani din Calendarul Lung mayaş, adică o dată la 6400 de ani, o catastrofă majoră s-a produs pe Terra. Vechiul Testament vorbeşte despre Potop, în timp ce Platon scria despre o inundație majoră care ar fi distrus Atlantida. Cele patru Ere s-au încheiat fie prin foc, apă, cutremure sau impactul cu o cometă de dimensiuni impresionante. Oare de data aceasta ce se va mai întâmplă?

Această profeţie previne omenirea despre faptul că o nouă epoca se va încheia, dar cu toate acestea viaţa de pe Pământ nu o să dispară. Cu siguranţă că mai multe transformări majore se vor produce odată cu intrarea într-o nouă epocă, aşa cum s-a întâmplat şi în precedentele, însă este puţin probabil să credem că profeţia mayaşă despre anul 2012.

Trăim la sfârșitul baktunului dintre 1618 şi 2012, adică spre sfârşitul ciclului caracterizat detriumful materialismului” si de transformarea materiei. Profeţiile bazate pe încheierea acestei perioade sunt multiple, dar şi contradictorii. În timp ce caracterul lui Ahau, care simbolizează schimbare, şi care este aflat la finalul unei perioade, constituie de asemenea şi finalul acestei perioade. Indiferent de ceea ce se va întâmpla în acest an, o să fie doar consecința acumulării energiilor Katunilor 4 Ahau, de la începutul Calendarului Lung, adică din 3114 î. Hr.

Loading...

„Întotdeauna au existat elemente distrugătoare. Ele dărâma pacea. Ele distrug mediul. Ele spulbera frumuseţea Pământului-mamă. Ele poluează spaţiul. Savanţii spun că oamenii au distrus stratul de ozon. Nu mai avem mult timp la îndemână. Mai sunt doar 14 ani până la momentul zero. După anul zero, va fi pace, va fi pace chiar dacă nu vor exista supravieţuitori.”, avertiza Don Alejandro Oxlaj, un preot descendent al vechii preoţimi maya, în urmă cu 14 ani.

Cei mai mulţi au crezut că data de 21 decembrie 2012 este una Apocaliptică, că atunci va fi momentul în care nimic nu va mai există după, iar omenirea îşi găseşte sfârşitul dintr-o dată. Se pare că lucrurile nu stau chiar aşa pentru că un preot înţelept maya, Carlos Barrios, ne dojenește susținând  că profeția nu se referă la o anihilare a omenirii în sens fizic.

„Antropologii vizitează locurile sacre ale templelor, citesc inscripțiile de pe stele şi născocesc istorii despre civilizaţia maya, dar ei nu interpretează corect semnele, este doar imaginația lor. Alţii comentează profeţiile în numele civilizaţiei maya. Ei spun că lumea se va sfârşi în 2012. Toate acestea îi supară mult pe înțelepții maya. Lumea nu se va sfârşi, ea se va transforma. Mayaşii dețin calendarele şi ştiu să le interpreteze foarte clar, în timp ce alţii îşi dau doar cu presupusul.”

În acest fel se pare că viaţa pe Pământ nu se va încheia în luna decembrie din acest an, ea se va transforma de o manieră drastică. Este posibil ca această transformare care bate la porțile omenirii să fie mai dură decât însuşi Apocalipsa. 

 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și