Profeția papilor, după moartea Papei Francisc, Petrus Romanus va duce omenirea spre marea judecată

Sfântul Malachia, unul dintre cei mai mari profeţi ai omenirii, s-a născut Armagh, Irlanda, în anul 1094. A fost botezat cu numele Maelmhaedhoc (latinizat ca şi Malachia).

Înclinaţiile sale spre religie au fost certe încă de mic copil, cauza pentru care a fost educat de Imhar O’Hagan şi apoi de Abbad Armagh. În anul 1119 a fost hirotonisit ca preot de Sfântul Cellach.

Sfântul Malachia a scris profeţia la Roma, între anii 1139 şi 1140, când era în vizită la Papa Inocenţiu al II- lea pentru a-i raporta problemele episcopiei sale. Atunci, a înmânat acest manuscris Papei pentru a-l consola în frământările sale. Papa păstră manuscrisul în arhivele romane, unde a rămas uitat până la descoperirea lui, în 1590 (Cucherat, „Profeţia succesiunii papilor”, ch. xv).

A 111-a profeție

Profeția papilor este un pasaj, care conține 112 fraze, din cartea Lignum vitae, Ornamentum et decus Ecclesiae, scrisă de Arnold de Wyon. Aceste 112 profeții s-au aplicat tuturor papilor care au ajuns pe scaunul de la Vatican și culmea că s-au și îndeplinit întocmai, mai puțin ultima care se referă la actualul papă.

Profeția cu numărul 111 a fost adresată bavarezul Joseph Ratzinger, Benedict al XVI-lea (2005 – 2013) și îl cataloghează „de gloria olivae”. Interpreții au căutat să scoată în evidență o legătură între papa Benedict și ordinul Olivetan: Cardinalul Ratzinger și-a ales numele papal după Sfântul Benedict din Nursia, fondatorul ordinului Benedictin, una din ramurile acestui ordin fiind Olivetii. Alți interpreți scot în evidență faptul că Benedict al XVI-lea a fost ales papă la scurt timp după Duminica Floriilor.

Loading...

Petrus Romanus

Profeția cu numărul 112 și cea mai importantă pentru viitorul apropiat al omenirii este adresată lui Petrus Romanus.
Pentru ultimul papă numele este cât se poate de sugestiv: Petru a fost primul pontif, un alt Petru va fi ultimul pontif. AcestuiaProfeția lui Malachia” nu i-a dedicat doar un simplu motto, dar câteva versuri în limba latină:

In persecutione extrema sacrae romanae ecclesiae sedebit Petrus romanus, qui pascet oves in multis tribulationibus; quibi transactis, civitas septis collis diruetur, ed Judex tremendus judicabit populum suum. Amen.

A căror traducere sună cam așa:

În timpul ultimei persecuții a Sfintei Bisericii Romane, pe scaun va sta Petru romanul, care-și va păstori turma printre foarte multe suferințe (încercări); iar când aceste încercări se vor sfârși, orașul celor șapte coline va fi distrus, și judecătorul cel de temut va judeca poporul său. Amin.

La prima vedere această profeție pare să-i fie adresată actualului papa, Francisc, dar lucrurile sunt mai complexe de atât. Nu trebuie să uităm că Malachia i-a oferit fiecărui papa de la Vatican o singură frază, iar pentru ultimul a oferit o serie de versuri, tocmai pentru a deruta.

În acest fel, papa Francisc nu este nimeni altul decât cel care se regăsește într-o poziție temporară până când adevăratul Petrus Romanus să ajungă în poziția principală. Dar cine este acest Petrus Romanus? Lucrurile sunt extrem de simple pentru că pe secretarul de stat al Vaticanului, cel care ar putea să devină papa interimar în cazul în care actualul papa ar muri, îl cheamă Pietro Parolin.

Petrus-Romanus

Interesant mai este faptul că Pietro înseamnă de fapt Petrus și Romanus pentru că este născut în Italia, adică la Vicenza.

Așadar, în cazul în care se va întâmpla ceva cu actualul papa, Petrus va prelua cârma Vaticanului și astfel profeția cu numărul 112 se va îndeplini.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și