The news is by your side.

Profetia maya despre venirea strainilor si aparitia unei noi religii

0

Ahau este începutul numărătorii, deoarece în timpul acestui katun au sosit străinii. Eu au venit din Est. Apoi a început creştinismul…Katunul îşi are începutul la Ichcaanzihoo.

Chilam Balam din Chumayel (Roys, 1)

Apoi a venit tristețea cea mare a fiilor nenorocirii noastre, când străinii au sosit de pe mare…În Ahau 8, oraşul Mayapan a fost părăsit din pricina mulțimii de străini.

Chilam Balam din Tizimin (Makemson)

mayasi-399x250 Profetia maya despre venirea strainilor si aparitia unei noi religiiProfeția maya vorbește despre sosirea inevitabilă a străinilor care vor aduce cu ei o nouă religie. Această profeție se bazează pe concepția ciclică a timpului, cauză pentru care lucrurile din trecut, care s-au întâmplat, se vor întâmpla şi în viitor. Cunoscând ceea ce s-a întâmplat într-o perioadă anterioară, mayaşii puteau să facă predicții pentru ceea ce se va întâmpla în viitorul îndepărtat. Aşa cumstrăinii” au venit din Est aşa o să mai vină şi în viitor. Totuşi, rămâne un mister de ce declinul civilizației lor nu a fost anticipat în profeţii ţinând cont de teoria ciclicităţii timpului.

Nu se cunoaște exact în ce măsură populația mayaşă era conștientă de apropierea declinului civilizației atunci când omul modern urma să ajungă în ținutul lor, dar faptul că aceasta urma să fie distrusă de spanioli este una dintre cele mai clare profeții. Străinii au ajuns pe teritoriul lor, iar civilizația şi-a găsit sfârşitul. Cel mai important aspect al acestei profeţii constă în a prevesti cât mai exact viitorul prin prisma trecutului.

Civilizaţia maya a dispărut pentru că străinii le-au invadat teritoriul şi cultură, iar lecţia pe care trebuie s-o învățăm din acest fapt istoric este că într-o bună zi civilizații extraterestre vor încerca să ne invadeze şi nouă, într-o formă sau alta, Pământul şi nu am vrea ca istoria să se repete. Poate că acesta este un răspuns universal pentru toţi cei care aşteaptă cu nerăbdare ca extratereștrii să-şi facă apariția pe Pământ, dar ei tot întârzie.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și