Profetia maya: Anul cu 13 luni, fara trecut, prezent si viitor!

Va veni o vreme în care e vor încheia toţi katunii, când ei nu vor mai exista, deoarece numărătoarea tunilor este reunită.” Chilam Balam din Tizimin (Makemon) (Profeție mayaşă)

Această profeție mayaşă vorbeşte despre momentul în care timpul nu va mai fi masurat aşa cum se face în prezent. Conștiința umană va fi supusă unei schimbări drastice prin care percepția asupra timpului va fi modificată în întregime. Dacă în prezent percepem timpul ca fiind linear, o să vină o vreme când acesta va fi înţeles că fiind ciclic.

Înțelegerea ciclicității timpului este strict legată de profeția mayaşilor de alinierea planetelor care e va produce în anul 2012, sub forma unui flux temporal pe care mayaşii l-au inclus în calendarul lor. De asemenea profeţia contesta calendarul georgian care este dispus linear în cele 12 luni, dar care este în contradicție cu timpul universal care este supus mai multor cicluri care se repetă. De fiecare dată când se încheie un ciclu, avem șansa să ne îmbunătățim viaţa. În acest fel dispar trecutul, prezentul cât şi viitorul.

Ideea lineară a timpului trebuie înlăturată din gândirea omului modern şi înlocuită cu spirala timpului pe care o foloseau mayaşii. Poate că aceasta este cauza pentru care profețiile maya sunt atât de exacte, pentru că timpul se repetă sub forma unor evenimente ciclice. De fiecare când un mare ciclu se încheie, omul are ocazia la un nou început, o nouă viaţă prin care să-şi îmbunătăţească existența spirituală.

 

Hunab Ku,creatorul mişcării şi al măsurii

Legătura dintre timp şi spaţiu indusă omului modern sub forma unei dualități este total eronată în comparație cu concepţia maya. Înțelegerea acestui raport a fost determinat de teoriile lui Newton sau Descarte care au împins gândirea spre o lume duala în care şpriţul se afla în opoziţie cu materia sau chiar gândul cu materia. Populația maya detașându-se de această dualitate a înţeles că totul este supus unui fapt concert, că zeii reprezintă puterile naturii, iar acestea sunt ţinute sub control de o formă de energie extrem de inteligenţă pe care au numit-o Hunab Ku,creatorul mişcării şi al măsurii„.

Loading...

Calea dualității, urmată de societatea occidentală, ne-a adus într-o formă de schizofrenie spirituală care ne oferă o formă conflictuala permanentă. Mayaşii fideli teoriei spiralei timpului au trăit într-o societate în care se bazate pe legi ciclice care ţineau de un echilibru perfect. Este interesant faptul că foarte mulţi înţelepţi mistici au interpretat noţiunea timpului ca fiind ciclică, în timp ce doar occidentalii îl consideră linear.

Ideea de a trece poate fi desemnată prin termenul de timp, dar este o idee incorectă, deoarece atâta vreme car vorbim despre sensul trecerii, nu putem să înțelegem că ea rămâne acolo unde se afla.”, descria timpul maestrul Zen, Dogen Zenji, în secolul al XIII-lea.

Anul cu 13 luni?

Existența unui continuu spațiu-timp cvadridimensional este că noi percepem o linearitate a timpului, însă este o pură iluzie. Profeţia mayaşă a timpului îndeamnă la schimbarea modului de vizualizare a timpului şi apoi la următorul pas care constă în înțelegerea lucrurilor care ne înconjoară. Pentru că această mare schimbare să se producă este necesară introducerea unui calendar nou, în care există 13 luni. Pentru fiecare rotire a Pământului în jurul Soarelui, Luna se învârte de 13 ori în jurul Pământului. În acest fel Mama-Natură a împărțit deja anul în perioadele sale.

Ina cest fel putem să înțelegem mai uşor că odată cu trezirea conştiinţei la un nivel superior, evenimentele produse pe o buclă din spirala timpului vor influenţa şi celelalte bucle, iar un eveniment viitor va fi ca o umbră în spirala timpului. În acest fel trecutul se poate repara şi viitorul anticipa. Saltul pe care orice om trebuie să-l facă de la timpul linear la cel ciclic este un pas înainte spre conștiința purificatoare pe care sfârşitul anului 2012 o va aduce după sine. Din această cauză trebuie să înțelegem că în concepţia mayaşilor sfârșitul anului 2012 nu va fi marcat de terminarea timpului în sensul de un sfârșit al lumii ci de sfârșitul timpului linear şi acceptarea timpului ciclic sau spiralat.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și