Descopera

Produsele lactate afecteaza calitatea vietii sexuale

Un nou studiu efectuat de oamenii de ştiinţă de la Harvard oferă perspective sumbre bărbaţilor asupra consumului de lactate care influenţează în mod direct calitatea vieţii sexuale.

Efectele secundare ale lactatelor asupra organismului bărbaţilor sunt de-a dreptul şocante pentru că un consum ridicat de brânză sau lapte pot produce în timp impotenţa. Spre exemplu mâncatul a 100 grame de brânză zilnic afectează dramatic calitatea spermei, implicit fertilitatea bărbaţilor.

De fapt, orice produs lactat aduce în corpul bărbaţilor o cantitate mare de hormoni feminini (estrogeni), care sunt prezenţi în mod natural în lapte şi care au un efect negativ asupra calităţii spermatozoizilor.

lapte - Produsele lactate afecteaza calitatea vietii sexuale

Cercetătorii avertizează că cei care îşi doresc să aibă copii nu trebuie să consume mai mult de 3 porţii de lactate pe zi. Studiul a fost efectuat pe un grup de voluntari, care a consumat produse lactate în fiecare zi. După o perioadă de timp a fost testată calitatea spermei şi spre surprinderea tuturor, bărbaţii care au consumat lactate aveau o calitate a spermei mai scăzută cu 25% decât cei care nu prea consumau asemenea produse.

După cum puteţi să vă daţi seama, produsele lactate pe care le-au consumat subiecţii au fost achiziţionate din magazin, ceea ce înseamnă că au fost supuse proceselor de pasteurizare şi preparare industrială. Curiozitatea constă în faptul dacă şi produsele bio au acelaşi efect asupra corpului uman precum cele din magazine? Probabil că răspunsul îl găsim în trecutul nu foarte îndepărtat al omenirii.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top