The news is by your side.

Produsele din carne procesata, adevarate bombe chimice pentru organismul uman

0

Agenția americanăWorld Cancer Research Fund” a realizat o analiză asupra nu mai puțin de 7000 de studii cu privire la raportul dintre alimentație și cancer. Concluzia este una devastatoare pentru că s-a demonstrat o legătură reală între consumul de carne procesată și cancerul de colon.

Care sunt cărnurile procesate?

Această întrebare este pe buzele tuturor pentru că nu de puține ori s-a vehiculat ideea conform căreia carnea procesată, cât și produsele rezultate din aceasta dăunează grav sănătății. Studiile efectuate până în prezent demonstrează că aceste produse se referă la carnea tocată, cârnați, salam, crenvurşti, slănină afumată (cât și orice tip de carne afumată) și aproape toată gama de cărnuri procesate și congelate. Produsele procesate sunt preparate cu ajutorul unui substanțe chimice, nitrat de sodiu, un aditiv alimentar care este folosit pentru a conferi produselor un aspect plăcut ochiului, dar și prospețime.

Nitratul de sodiu este o substanță care s-a demonstrat a fi cancerigenă și odată introdusă în mod regulat în organism sporește considerabil riscul de cancer. Studiile au demonstrat că nitratul de sodiu sporește riscul de cancer cu până la 70%, ceea ce demonstrează că produsele din carne procesată sunt adevărate bombe chimice pentru organismul uman.

Glutamatul monosodic este un alt aditiv alimentar care se regăsește în carnea procesată. Efectele devastatoare pe care le are acest compus chimic asupra organismului sunt de-a dreptul incredibile. El atacă în principal creierul și tulburările neurologice încep să-și facă simțită prezența. De asemenea, migrenele și durerile acute de cap sunt efectele adverse ale consumului de glutamat monosodic.

carne-procesata Produsele din carne procesata, adevarate bombe chimice pentru organismul uman

De ce produsele din carne procesată continuă să fie comercializate?

Atunci când este vorba despre bani, etica tinde să dispară. La sfârșitul anilor ’70 aditivii precum nitratul de sodiu sau glutamatul monosodic au fost interziși, dar producătorii de alimente procesate au găsit diferite portițe pentru a le reintroduce în alimente. De cele mai multe ori producătorii au lansat diverse studii prin care au încercat să manipuleze opinia publică, susținând că aditivele folosite în diversele produse din carne procesată nu afectează sănătatea. Aceste minciuni au fost acceptate la nivel global și astfel ne-am trezit în ziua de astăzi că orice am mânca suntem în pericol de a dezvolta una dintre cele mai cumplite boli, cancerul. Singura soluție pentru a evita complicațiile este că eticheta oricărui produs să fie citită înainte de achiziționare. Trebuie evitate produsele care au în componență nitrat de sodiu și glutamatul monosodic, cât și carnea roșie din restaurante.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și