The news is by your side.

Deochiul: Privirea poate schimba destinul pentru totdeauna

0

David Tang este profesor la Universitatea Texas și studiază de mai mulți ani limbajul non verbal. El a realizat mai multe studii despre puterea privirii ,arta de a domina prin privire.

El a realizat un experiment cu ajutorul a doi subiecți. Primul a primit o sumă de bani pe care trebuia să o împartă cu un al doilea subiect. Dacă cel de al doilea nu primea suma de bani, considerând-o prea mică, cei doi pierdeau banii. Numai prin privire, primul subiect trebuia să-l convingă pe cel de al doilea să accepte suma.

Experimentul a demonstrat că există persoane care domină, manipulează, numai prin privire. Despre Ludovic al XIV-lea se spune că își domina rivalii prin privire. Privirea este un limbaj. În ea se ascunde finețea, bădărănia, inteligența, prostia, lașitatea, forța. O privire poate schimba destinul unui om. Prin privire energiile se varsă asupra ființelor și lucrurilor. Braco este un croat în vârstă de 46 de ani, despre care se spune că poate vindeca prin privire.

De cealaltă parte a barierei, există persoane a căror privire te poate îmbolnăvi. Astrologii consideră că există o legătură între modul de a privi și planeta care te domină.  Cei dominați de lună au o privire visătoare, venusienii au o privire languroasă, mercurienii au o privire cercetătoare, saturnienii sunt bănuitori,, jupiterienii sunt dominatori.

Privirea care te domină îți transmite anumite energii care pot genera dureri de cap. Despre Papa Pius al IX-lea se spunea că era un malefic. Toți cei care intrau în audiență își făceau semnul crucii pentru a fi apărați de deochi. Deochiul sau ochiul rău este menționat și în Vechiul Testament. Deochiul își are origini indo-europene.

El poate acționa nu numai asupra oamenilor, ci și asupra animalelor, pomilor, florilor. Există credința că persoanele cu ochii verzi sau albaștrii pot deochea ușor. Dincolo de aceste legende, există o realitate necunoscută care trebuie dovedită.

Cum se manifestă deochiul, cine deoache şi cine este cel mai des deocheat  

Simpla privire a cuiva, spun cunoscătorii, îţi poate provoca stări din cele mai neplăcute, valuri de căldură în tot corpul, transpiraţie, dureri puternice de cap şi de stomac.

Anumite persoane au cu precădere darul de a deochea, spun cei care au cercetat fenomenul. Este vorba, printre altele, de cei cu ochi albaştri, verzi sau negri, cei cu sprâncenele îmbinate, cu ochii mari sau, dimpotrivă, foarte mici, de oamenii urâţi, schimonosiţi.    Cât priveşte persoanele care pot fi deocheate, cei mai expuşi sunt copiii.

Este şi motivul pentru care părinţii obişnuiesc să le pună nou-născuţilor, la încheietura mâinii, un şnur roşu. „Copiii mici sunt consideraţi foarte fragili, şi atunci mamele leagă aţă roşie la încheietura mâinii, roşul era considerat apărător fiind culoarea sângelui, culoarea vieţii.Această culoare, dacă este în cantitate mare, favorizează puţin pulsul, accelerează tensiunea, temperatura corpului. Prin faptul că accelerează circulaţia, pulsul, deblochează acel blocaj energetic.

deochi Deochiul: Privirea poate schimba destinul pentru totdeauna

Copilul mic trebuie ferit până e botezat, ferit cu amulete, cruciuliţe”, adaugă Carmina Maior. Tot în categoria persoanelor care pot fi deocheate uşor intră flăcăii şi fetele frumoase, mirii sau lăuzele.    În localitatea sibiană Răşinari, de exemplu, există credinţa că, dacă mama care alăptează a rămas din nou însărcinată şi continuă să-şi hrănească bebeluşul la sân, ambii copii, şi cel mic şi cel pe care îl poartă în pântece, pot fi deocheaţi foarte uşor.

Tot la Răşinari, se spune că nu trebuie să te uiţi la biserică la preot când iese cu sfintele daruri, persoana care se uită putând deochea pe altul. Nu doar oamenii pot fi deocheaţi, spun vechile credinţe populare, ci şi animalele sau păsările de curte.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și