Prințul William: Sunt prea mulți oameni pe această planetă și acest lucru trebuie rezolvat cât mai rapid

Prințul William: Sunt prea mulți oameni pe această planetă și acest lucru trebuie rezolvat cât mai rapid

Ducele de Cambridge, prințul William, a declarat că populația lumii este mult prea mare și trebuie făcut ceva urgent pentru a remedia acest lucru. Numărul cât mai mare al oamenilor pune presiune asupra ecosistemului, care se distruge încet și sigur.

Omenirea are nevoie de o strategie, pentru a pune sub control numărul imens al locuitorilor acestei planete. În prezent, suntem puțini peste 7,5 miliarde de locuitori, ceea ce este exagerat de mult pentru Terra. Se preconizează că până în 2050, populația lumii va depăși 10 miliarde de oameni.

În prezent, populația globului este de 10 ori mai mare decât acum 400 de ani. Explozia demografică a avut loc datorită îmbunătățirii standardelor de trai și medicale, ceea ce a permis oamenilor să trăiască mai mult decât în secolele anterioare. În același timp, rata nașterilor – numărul de nou-născuți din fiecare familie – staționează la un nivel ridicat în multe zone ale globului.

Ducele de Cambridge, prințul William, a tras un semnal de alarmă cu privire la acest aspect. El susține că suntem prea mulți pe Terra și efectul imediat va fi distrugerea ecosistemului. Animalele nu mai au loc unde să-și ducă viața și extincția lor va fi iminentă. În acest fel, ecosistemul va fi distrus pentru totdeauna și în cele din urmă Terra va deveni neprimitoare pentru om. Într-un final, care nu va fi foarte departe, omul nu va mai putea să trăiască pe această planetă.

”În decursul vieții mele am văzut cum populația diferitelor specii de animale de diminuează foarte mult. Va trebui să gândim mai mult și să găsim o strategie dacă vrem ca în viitor oamenii și celelalte animale, care împărtășesc această planetă, să trăiască în armonie.”, susține prințul William.

Cei peste 7 miliarde de oameni de pe Pământ nu sunt repartizați în mod uniform pe suprafața acestuia. Pentru a-și duce traiul, ei preferă anumite zone, în timp ce pe altele le ocolesc. Cei mai mulți dintre locuitorii planetei trăiesc în emisfera nordică. De asemenea, regiunile cu climă temperat-continentală, respectiv temperat-oceanică, sunt mai bine populate decât regiunile cu climă caldă sau rece. Întotdeauna oamenii au avut intenția să se stabilească lângă apele curgătoare sau pe coastele marine.

Loading...

Prințul William

Acest apel nu este singular, ci este o reluare a opiniei ducelui de Edinburgh, bunicul prințului William. Acesta susținea încă din 2011 că acei consumatori inutili trebuie eliminați și astfel populația lumii se poate reduce considerabil. Oare ce înseamnă reducerea consumatorilor inutili și cum este posibil un asemenea scenariu?

loading...

Related posts