Prințesa Diana, adevărul despre ultimii ani din viața sa

Prințesa Diana, adevărul despre ultimii ani din viața sa

Odată cu căsătoria ei din 1981, prințesa Diana a fost văzută ca eroina unui basm, în viața reală. Ea a devenit cel mai popular membru al familiei regale; o prințesă frumoasă, plină de compasiune, care a avut grijă cu adevărat de oameni. Cu toate acestea, deși i-au iubit pe cei doi fii ai lor, relația ei cu prințul Charles a fost o catastrofă.

Pentru a înțelege drama prin care a trecut prințesa Diana, vă prezentăm un tablou de ansamblu ai ultimilor ani înainte de moartea sa prematură, la 36 de ani, pe 31 august 1997.

Căsătoria prințesei Diana s-a dizolvat


Pe 9 decembrie 1992, prim-ministrul John Major a anunțat în Camera Comunelor că Charles și Diana s-au separat. Nu a fost o mare surpriză: înstrăinarea dintre cei doi a fost evidentă, iar cartea lui Andrew Morton, intitulată Diana: Povestea ei adevărată, a detaliat nefericirea cu exactitate nefericirea prin care a trecut. (Diana a negat implicarea cu cartea, dar în realitatea ea i-a oferit detalii scriitorului).

Cu toate acestea, despărțirea a plasat-o pe Diana într-o poziție penibilă, întrucât Charles trebuia plasat într-o lumină favorabilă, pentru că este moștenitorul tronului. Deși a rămas extrem de populară și a fost mama unui viitor rege, ea nu mai era considerată un adevărat membru al familiei regale.

În căutare de normalității


În 1993, Diana a organizat cu succes Ziua Comemorării în Irlanda de Nord. Ea a rămas un obiect de fascinație tabloidă – în noiembrie, fotografiile făcute cu ocazia evenimentului au apărut în ziarul Daily Mirror . Pe 3 decembrie, ea a anunțat că se îndepărtează temporar de viața publică și de „copleșitoarea” atenție a presei.

Prințesa Diana

Curând după aceea, dorind mai multă intimitate și normalitate în viața ei, Diana a renunțat și la protecția poliției. Din 1994  nu a mai avut gardă de corp. Paparazzi, care au speculat faptul că Diana era nepăzită, au început să facă din ce în ce mai multe fotografii – o practică care a continuat chiar până în noaptea morții ei. Normalitatea era imposibilă în cazul prințesei Diana, dar lucrurile au luat o întorsătură stranie.

Diana era văzută ca instabilă emoțional


Astăzi reputația Dianei strălucește, dar au apărut deseori povești critice la adresa ei. În 1994, presa a declarat că a făcut apeluri telefonice la casa unui bărbat căsătorit. Iar publicarea cărții, Prințesa îndrăgostită, a dezvăluit detalii picante despre relația Dianei cu ofițerul de armată James Hewitt.

Oamenii din tabăra soțului ei au fost hotărâți să consolideze reputația lui Charles, făcându-l să facă obiectul unei biografii și a unui documentar pozitiv care să sărbătorească a 25-a aniversare a lui Prince of Wales în 1994 (deși adulterul nu l-a ajutat pe prinț ). Pentru unii, Diana și Charles era un joc cu sumă zero: Diana trebuia văzută ca instabilă emoțional pentru a explica acțiunile lui Charles. Toate acestea au determinat-o pe Diana să dezvăluie întreg adevărul.

A făcut un interviu secret pentru a spune adevărul

Mulți prieteni au avertizat-o pe Diana să nu atingă partea greșită a familiei regale, iar prințesa știa că interviul despre adevăr nu va fi niciodată făcut public. În cele din urmă, a ajuns la o înțelegere cu Panorama BBC, iar pe 5 noiembrie 1995, jurnalistul Martin Bashir a venit la Palatul Kensington pentru a discuta cu Diana ( dăduse timp liber personalului pentru a păstra secretul).

moartea prințesei Diana

Pe 20 noiembrie, interviula fost văzut de 23 de milioane de oameni din Marea Britanie. Diana a vorbit despre căsătoria, infidelitatea, bulimia și depresia prin care a trecut și a declarat: „Aș vrea să fiu o regină a inimilor oamenilor, în inimile oamenilor, dar nu mă văd ca regina acestei țări”. De asemenea, a pus sub semnul întrebării capacitatea lui Charles de a guverna. Interviul a sporit popularitatea prințesei în inimile oamenilor.

Diana și Charles au divorțat oficial cu doar un an înainte de moartea ei


În decembrie 1995, regina le-a scris lui Charles și Diana că ar fi mai bine să divorțeze. Perechea a fost de acord să facă acest lucru în februarie 1996, iar căsătoria lor s-a încheiat oficial pe 28 august 1996.

Diana a primit 17 milioane de lire sterline în urma divorțului. Cu toate acestea, deși a fost cunoscută în continuare ca Prințesa Galilor, ea nu mai avea titlul de „Alteța Sa Regală”. Fusese complet scoasă din familia regală.

Prințesa Diana, o nouă dragoste


La scurt timp după divorț Diana s-a îndrăgostit din nou. În 1995, l-a cunoscut pe doctorul Hasnat Khan, un chirurg celebru. Cu el, Diana a experimentat o parte din normalitatea pe care o dorise întotdeauna – a trebuit să comande băuturi la un pub și să stea la coadă. Potrivit unui prieten, prințesa a remarcat: „Întâlnești oameni atât de interesanți la coadă!”

Prințesa Diana

Este posibil ca Diana să fi sperat să se căsătorească cu Khan. Dar iubitul ei a fost devotat carierei sale medicale, iar lumina reflectoarelor care au venit odată cu Diana au fost o povară imensă pentru Khan. Relația lor s-a încheiat în vara lui 1997.

La aproximativ două luni de la despărțirea lor, Diana a început să se întâlnească cu Dodi Fayed ,care s-a aflat alături de ea în momentul accidentului, care i-a luat viața.

Prințesa Diana și cauzele umanitare


Prințesa Diana a continuat să sprijine cauze umanitare în urma divorțului. În ianuarie 1997, ea a călătorit în Angola pentru a atrage atenția asupra problemelor oamenilor în urma unui război civil.

Celebritatea Dianei a atras atenția asupra unei cauze importante. După ce a murit, 122 de guverne au semnat Tratatul de interzicere a minelor în decembrie 1997. Impactul unei singure călătorii evidențiază din nou care a fost tragedia morții ei timpurii și cât de mult ar fi putut face pentru lume.


Ne găsești pe Facebook, pe pagina Cultură Generală, pe Grupul Cunoașterii sau pe canalul de Youtube, Efemeride TV!


 

Loading...
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)