Prințesa Diana, adevărul despre ultimii ani din viața sa

Prințesa Diana, adevărul despre ultimii ani din viața sa

Odată cu căsătoria ei din 1981, prințesa Diana a fost văzută ca eroina unui basm, în viața reală. Ea a devenit cel mai popular membru al familiei regale; o prințesă frumoasă, plină de compasiune, care a avut grijă cu adevărat de oameni. Cu toate acestea, deși i-au iubit pe cei doi fii ai lor, relația ei cu prințul Charles a fost o catastrofă.

Pentru a înțelege drama prin care a trecut prințesa Diana, vă prezentăm un tablou de ansamblu ai ultimilor ani înainte de moartea sa prematură, la 36 de ani, pe 31 august 1997.

Căsătoria prințesei Diana s-a dizolvat


Pe 9 decembrie 1992, prim-ministrul John Major a anunțat în Camera Comunelor că Charles și Diana s-au separat. Nu a fost o mare surpriză: înstrăinarea dintre cei doi a fost evidentă, iar cartea lui Andrew Morton, intitulată Diana: Povestea ei adevărată, a detaliat nefericirea cu exactitate nefericirea prin care a trecut. (Diana a negat implicarea cu cartea, dar în realitatea ea i-a oferit detalii scriitorului).

Cu toate acestea, despărțirea a plasat-o pe Diana într-o poziție penibilă, întrucât Charles trebuia plasat într-o lumină favorabilă, pentru că este moștenitorul tronului. Deși a rămas extrem de populară și a fost mama unui viitor rege, ea nu mai era considerată un adevărat membru al familiei regale.

În căutare de normalității


În 1993, Diana a organizat cu succes Ziua Comemorării în Irlanda de Nord. Ea a rămas un obiect de fascinație tabloidă – în noiembrie, fotografiile făcute cu ocazia evenimentului au apărut în ziarul Daily Mirror . Pe 3 decembrie, ea a anunțat că se îndepărtează temporar de viața publică și de „copleșitoarea” atenție a presei.

Prințesa Diana

Curând după aceea, dorind mai multă intimitate și normalitate în viața ei, Diana a renunțat și la protecția poliției. Din 1994  nu a mai avut gardă de corp. Paparazzi, care au speculat faptul că Diana era nepăzită, au început să facă din ce în ce mai multe fotografii – o practică care a continuat chiar până în noaptea morții ei. Normalitatea era imposibilă în cazul prințesei Diana, dar lucrurile au luat o întorsătură stranie.

Diana era văzută ca instabilă emoțional


Astăzi reputația Dianei strălucește, dar au apărut deseori povești critice la adresa ei. În 1994, presa a declarat că a făcut apeluri telefonice la casa unui bărbat căsătorit. Iar publicarea cărții, Prințesa îndrăgostită, a dezvăluit detalii picante despre relația Dianei cu ofițerul de armată James Hewitt.

Oamenii din tabăra soțului ei au fost hotărâți să consolideze reputația lui Charles, făcându-l să facă obiectul unei biografii și a unui documentar pozitiv care să sărbătorească a 25-a aniversare a lui Prince of Wales în 1994 (deși adulterul nu l-a ajutat pe prinț ). Pentru unii, Diana și Charles era un joc cu sumă zero: Diana trebuia văzută ca instabilă emoțional pentru a explica acțiunile lui Charles. Toate acestea au determinat-o pe Diana să dezvăluie întreg adevărul.

A făcut un interviu secret pentru a spune adevărul

Mulți prieteni au avertizat-o pe Diana să nu atingă partea greșită a familiei regale, iar prințesa știa că interviul despre adevăr nu va fi niciodată făcut public. În cele din urmă, a ajuns la o înțelegere cu Panorama BBC, iar pe 5 noiembrie 1995, jurnalistul Martin Bashir a venit la Palatul Kensington pentru a discuta cu Diana ( dăduse timp liber personalului pentru a păstra secretul).

moartea prințesei Diana

Pe 20 noiembrie, interviula fost văzut de 23 de milioane de oameni din Marea Britanie. Diana a vorbit despre căsătoria, infidelitatea, bulimia și depresia prin care a trecut și a declarat: „Aș vrea să fiu o regină a inimilor oamenilor, în inimile oamenilor, dar nu mă văd ca regina acestei țări”. De asemenea, a pus sub semnul întrebării capacitatea lui Charles de a guverna. Interviul a sporit popularitatea prințesei în inimile oamenilor.

Diana și Charles au divorțat oficial cu doar un an înainte de moartea ei


În decembrie 1995, regina le-a scris lui Charles și Diana că ar fi mai bine să divorțeze. Perechea a fost de acord să facă acest lucru în februarie 1996, iar căsătoria lor s-a încheiat oficial pe 28 august 1996.

Diana a primit 17 milioane de lire sterline în urma divorțului. Cu toate acestea, deși a fost cunoscută în continuare ca Prințesa Galilor, ea nu mai avea titlul de „Alteța Sa Regală”. Fusese complet scoasă din familia regală.

Prințesa Diana, o nouă dragoste


La scurt timp după divorț Diana s-a îndrăgostit din nou. În 1995, l-a cunoscut pe doctorul Hasnat Khan, un chirurg celebru. Cu el, Diana a experimentat o parte din normalitatea pe care o dorise întotdeauna – a trebuit să comande băuturi la un pub și să stea la coadă. Potrivit unui prieten, prințesa a remarcat: „Întâlnești oameni atât de interesanți la coadă!”

Prințesa Diana

Este posibil ca Diana să fi sperat să se căsătorească cu Khan. Dar iubitul ei a fost devotat carierei sale medicale, iar lumina reflectoarelor care au venit odată cu Diana au fost o povară imensă pentru Khan. Relația lor s-a încheiat în vara lui 1997.

La aproximativ două luni de la despărțirea lor, Diana a început să se întâlnească cu Dodi Fayed ,care s-a aflat alături de ea în momentul accidentului, care i-a luat viața.

Prințesa Diana și cauzele umanitare


Prințesa Diana a continuat să sprijine cauze umanitare în urma divorțului. În ianuarie 1997, ea a călătorit în Angola pentru a atrage atenția asupra problemelor oamenilor în urma unui război civil.

Celebritatea Dianei a atras atenția asupra unei cauze importante. După ce a murit, 122 de guverne au semnat Tratatul de interzicere a minelor în decembrie 1997. Impactul unei singure călătorii evidențiază din nou care a fost tragedia morții ei timpurii și cât de mult ar fi putut face pentru lume.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)