Bizar

Primul robot din lume care a primit cetățenie

Arabia Saudită a acordat cetățenie unui robot, un gest făcut în premieră mondială, ieri, la un târg de investiții în tehnologie ținut în această țară.

Sophia, un robot construit la Hong Kong, a ținut o prezentare în care și-a demonstrat capacitățile „umane” de expresie.

Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea”, a spus robotul.

Întrebată dacă roboții pot avea conștiință și să știe că sunt roboți, Sophia a răspuns: „De unde știi că tu ești om?”

Vreau să-mi folosesc inteligența artificială ca să-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuințe mai inteligente, să construiesc orașe mai bune”, a adăugat ea.

Ea a devenit astfel primul robot din lume care primește cetățenia unui stat, cea a Arabiei Saudite.

loading...

Sunt foarte onorată și mândră pentru această distincție. E un moment istoric să fiu primul robot din lume să fie recunoscut ca fiind cetățean”, a spus Sophia.

Întrebată despre un evitarea unui posibil „viitor sumbru”, precum cel din filmul de ficțiune Blade Runner, Sophia a răspuns că inteligența ei artificială a fost proiectată în jurul valorile umane, precum înțelepciunea, bunătatea ori compasiunea, ea a răspuns: „Ai citit prea mult Elon Musk și ai urmărit prea multe filme de la Hollywood”. „Nu-ți face griji, dacă ești drăguț cu mine, eu voi fi la fel”, a adăugat Sophia.

robot sofia - Primul robot din lume care a primit cetățenie

Marți, Arabia Saudită a anunțat în cadrul acestui eveniment că plănuiește să construiască un mega-oraș în valoare de 500 de miliarde de dolari, organziat în jurul roboților și energiilor regenerabile, pe coasta Mării Roșii.

digi24.ro

 

loading...
3 Comments

3 Comments

 1. filimon felicia

  27 octombrie 2017 at 16:04

  Inca o ambitie a omului de a fi Dumnezeu, a fost indeplinita. Robotul Sophia creat cu chip uman si inteligenta artificiala, va face tot ce-i sugereaza omul, chiar daca zambeste si se incrunta este lipsita de empatie, calitate pe care o au fiintele umane. Nu va asteptati sa simta durere sufleteasca sau nevoia de a aduce fericire lumii, nu o va durea inima daca cineva are dureri insuportabile, sau ii moare o fiinta draga, este doar o masinarie , goala pe dinauntru iar ideea de a trai intr-un viitor al robotilor este de-a dreptul sinistra. Nu poti sa nu-ti pui intrebarea, ce se va intampla cu oamenii ?!?

 2. anonim

  27 octombrie 2017 at 19:23

  Acordarea cetateniei unui robot pare a fi o gluma, dar poate deveni punctul de plecare in distrugerea omenirii: daca autoritatile nu mai sunt in stare sa deosebeasca fiintele umane, atunci existenta oamenilor in viitor este periclitata!

 3. anonim

  21 noiembrie 2017 at 21:24

  LUMEA SE STRICA!Nu mai e ce a fost o data..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top