Stiinta

Primul robot cu creier uman la un pas sa fie realizat

Chiar are nevoie omul de un corp? Aceasta este întrebarea la care se chinuie să răspundă oamenii de știință. Pentru că ultimele studii în domeniu au arătat că corpul uman este învechit pentru a putea purta viața în afara sistemului nostru solar, cercetătorii vor să găsească o posibilitate pentru ca omul să trăiască fără corp.

Provocarea pornește din clipa în care o echipă de cercetători este dispusă să testeze dacă oamenii pot trăi fără corp măcar pentru o zi. Această idee trăsnită a pornit de la profesorul de cibernetică Kevin Warwick, care consideră ca fiind depășit corpul uman și chiar dacă i-am face diferite îmbunătățiri nu ar putea să trăiască pe diferite planete din cele mai îndepărtate colțuri ale Universului.

Creierul este cel mai important organ și cel mai dezvoltat dintre toate, dar când vine vorba despre restul părților corpului lucrurile se schimbă. Există voci care susțin că în momentul în care omul va depăși bariera corpului său, adică să nu mai aibă nevoie de el, atunci se va face un pas uriaș spre evoluția vieții. Chiar și pentru Terra corpul uman este mult prea învechit, după cum știm foarte bine avem nevoie de condiții optime pentru ca dezvoltarea vieții să se producă. În alte condiții, nu doar că nu ne putem adapta, dar și viața este pusă în pericol.

Omul de știință a efectuat diverse experimente bizare prin care să demonstreze că există posibilitatea ca în viitor să scăpam de corpul nostru. De exemplu și-a implantat un cip RFID în braț și cu ajutorul lui reușea să controleze funcții din casă precum lumina, apa sau chiar încălzirea centrală, precum și diversele aparate electrocasnice. Dacă acest chip ar fi fost implantat în creier, atunci doar cu puterea gândului, omul putea să-și controleze întreaga viață și astfel corpul ar deveni aproape inutil.

Experimentul a mers până în punctul în care profesorul și-a implantat un alt cip prin care putea să controleze structura corpului soției sale. Acest experiment a fost efectuat în premieră și printr-o formă de telepatie electrică un om îl coordona pe celălalt.

Profesorul Warwick consideră că în viitorul apropiat va i imposibil să avansăm în cucerirea spațiului și cu atât mai puțin să dezvoltăm colonii pe planete din afara sistemului nostru solar pentru că organismul nostru nu va rezista din punct de vedere fizic. Cu toate acestea, soluția este înghețarea creierului până în clipa în care capsula spațială ajunge la destinație, după care se procedează la dezghețarea lui și adaptarea la noile condiții de viață.

loading...

Pentru ca acest lucru să fie posibil, echipa de cercetători este pe cale să realizez un experiment fenomenal. Oamenii de știință au prelevat mai multe celule din creierul unui șobolan pe care le-au montat pe un robot numit Gordon. Celulele vor fi cele care vor lua orice decizie și vor controla robotul. Dacă experimentul se dovedește un succes, atunci pasul următor este ca celulele de șobolan să fie înlocuite cu cele umane și astfel se va naște primul robot cu creier uman.

om robot 400x294 - Primul robot cu creier uman la un pas sa fie realizat

James Hughes, bio-tehnician la Trinity College, este optimist că o nouă formă de viața se va crea. Această formă de viața va fi superioară oricăreia de până în prezent, iar noul corp va fi unul rezistent și care se va putea acomoda aproape la orice condiții de viață. Creierul uman va fi cel care o va dirija și noul om va fi pregătit să facă pași uriași pentru a descoperi Universul.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top