The news is by your side.

Primul contact va fi cu extratereștri violeți?

0

Spațiul atât de vast în care trăim inevitabil ne duce cu gândul că există numeroase civilizații extraterestre. Acestea pot să trăiască pe planete similare cu a noastră sau chiar în cele mai bizare locuri, la care încă nici nu ne gândim.

De-a lungul timpului, omul a fost martorul unor întâlniri cu diverse forme extraterestre. Aceasta au fost însemnate fie în picturile rupestre din peșteri, în basoreliefuri sau mai târziu în papirusuri. Entitățile extraterestre dețineau forme înspăimântătoare, dar de fiecare dată erau dotate cu o inteligență superioară nouă.

În cele mai vechi timpuri, oamenii erau conștienți că nu sunt singuri în Univers și că de undeva de acolo de sus cineva veghează asupra dezvoltării lor. Odată cu evoluția speciei umane, diverse organizații secrete sau nu au încercat să ascundă adevărul despre prezența extratereștrilor pe Terra. Manipularea a fost realizată inițial cu ajutorul religiei, pentru ca mai târziu canelele media să fie împânzite cu diverse povești despre socul social și psihologic care l-ar produce răspândirea adevărului. Mai mult de atât, filmele de duzină de la Hollywood au jucat un rol important în acest proces de manipulare pentru că a implementat în mintea oamenilor ideea cum că întâlnirea cu o specie extraterestră se poate produce într-un mod violent.

Imaginea odată creată produce frică și panică. Omul nu mai este conștient de realitatea în care trăiește, iar psihozele induse nu fac altceva decât să-i alimenteze spaima cu privire la monștri din spațiu care vor cu orice preț să ne cucerească și eventual să ne distrugă specia. Oare dacă acesta era scopul extratereștrilor nu era realizat până în prezent?

O echipă de oameni de știință de la Institutul de Astrofizică Canarias, Spania, susţine că primul contact oficial cu o civilizație extraterestră ar putea să fie puțin diferit față de ceea ce ne imaginăm noi în prezent. Cu siguranță că ei au diferite forme, dar cert este că nu seamănă cu ceea ce ne este dat să vedem prin filme. Cercetătorii sugerează că extratereștri ar putea să fie de culoare violet și este foarte posibil să dețină formă umanoidă. Această concluzie a fost trasă în urma unui studiu realizat cu privire la evoluția planetei noastre.

Acum 3 miliarde de ani, Pământul a fost locuit de bacterii violete, microorganisme fotosintetice care au populat mările cât și uscatul. Aceste organisme au avut o amprentă digitală spectroscopică distinctivă și a fost un semn că Terra poate susține viața. Evoluția planetei a urmat un model bine stabilit, pe care probabil că orice planetă care susține viața îl urmează. Acest fapt este unul important pentru că trebuie să ne așteptăm ca să nu mai găsim o planetă aflată în același stadiu de dezvoltare cu a noastră.

extraterestri-violet Primul contact va fi cu extratereștri violeți?

„În funcție de lumina pe care o primește, fiecare planetă evoluează distinctiv. Temperatura unei stele determină culoarea luminii folosite pentru fotosinteză.”, susține O’Malley James de la Universitatea din St Andrews.

În acest fel, în sistemele binare ar putea să existe pomi cu frunzele negre, plante de diferite culori și extratereștri violet. Probabil că prima formă de viață, inferioară nouă, pe care o vom descoperi în univers va fi de culoare violet.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și