Primul contact extraterestru, distrugerea valorilor morale, religioase și sociale ale umanității

În anii 70, NASA a lansat în spațiu două sonde Voyager, la bordul cărora au gravat pe un disc coordonatele și informații despre planeta noastră. După 40 de ani, specialiștii NASA care au elaborat proiectul MAPS au declarat că regretă faptul că au gravat pe disc coordonatele planetei noastre. Este un lucru periculos, pe care acum îl regretăm.

Pentru revista National Geographic, unul dintre specialiști a declarat. În anii 70, eram optimiști și credeam că o întâlnire cu extratereștrii este una amicală. Astăzi, ne-am schimbat această părere. O astfel de întâlnire presupune un real pericol. Cele două sonde Voyager au părăsit deja sistemul nostru solar.

Frank Drake este fondatorul proiectului MAPS și realizatorul prototipului discului pe care au fost gravate coordonatele planetei noastre și a declarat că a fost o idee nebunească, pe care acum o regretă.

La scurt timp după ce a făcut aceste declarații, regretatul Stephen Hawking a avertizat că un contact cu extratereștrii poate să ne fie fatal. Mai mult, el a mai spus că oamenii de știință nu trebuie să dea curs mesajelor pe care le primesc din cosmos.
Terra este o planetă zgomotoasă. De zeci de ani, omenirea a transmis semnale radio în cosmos, situație care face ca planeta să fie ușor depistată de civilizațiile extraterestre.

Hawking și-a susținut argumentele și pe un raport declasificat de CIA în care este prezentat incidentul de la o bază militară din Siberia, în care 23 de soldați ruși care s-au apropiat de un OZN au murit instantaneu. Nu a fost o moarte obișnuită, pentru că soldații au fost pietrificați, în urma utilizării unor arme de cei cinci extratereștrii cu care s-au confruntat.

Loading...

Cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania au examinat semnalele recepționate de radiotelescopul Swift, în anul 2013, și au constat că acestea emit o energie gamma de o mie de ori mai mare decât cea normală. Puterea sa fiind egală cu explozia unei supernove. Ei au mai declarat că plasma din spațiul cosmic a împiedicat ca această energie să intre în contact cu Pământul. Efectul ar fi fost devastator.

Denis Villeneuve este realizatorul filmului Primul contact. El prezintă în acest film, pas cu pas, scenariul unei invazii extraterestre. În primul rând, s-ar crea o panică generală, un haos în care ar fi multe violențe. În acest moment, nu există un plan mondial de intervenție în astfel de situații.

Comunicarea cu extratereștrii ar fi foarte dificilă din motive de bariere lingvistice, de cultură, de mentalitate. Cum se poate comunica cu forme de viață inteligente și diferite de noi, se întreabă Villeneuve.

extraterestrii

Faptul că pe planeta Marte au fost descoperite surse de apă, faptul că lista exoplanetelor telurice, stâncoase, asemănătoare cu Pământul este una lungă, ne face să credem că în Univers există forme de viață.

Contactul cu o astfel de civilizație va fi unul brutal, care va duce la distrugerea credinței fondatoare a gândirii noastre, a culturii umanității. În condițiile în care credința noastră devine derizorie, ce se va întâmpla cu noi, oamenii?

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...